Max Verstappen verdedigt ‘racistische’ Jüri Vips: ‘Hij verdient een tweede kans’

Max Verstappen verdedigt ‘racistische’ Jüri Vips: ‘Hij verdient een tweede kans’

Max Verstappen is opgekomen voor de recent bij Red Bull ontslagen test en reserverijder Jüri Vips. Volgens de regerend wereldkampioen verdient de Est een tweede kans nadat hij voor racistische uitlating tijdens een gamesessie de laan uit werd gestuurd.

Je carriere kan nog zo veelbelovend zijn, maar met één verkeerde uitspraak zit je zomaar op een zijspoor. Dat weet Formule 2-coureur Jüri Vips inmiddels als geen ander. Afgelopen maand werd de 21-jarige Est uit het Red Bull Junior Team geknikkerd nadat hij tijdens een gaming livestream het n-woord liet vallen.

Vandaag heeft rijdersmanager Helmut Marko laten weten dat Vips hoegenaamd geen ondersteuning meer geniet van de Oostenrijkse formatie. Zijn rol als test en reserverijder voor het F1-team is hij daarmee definitief kwijt. Vips komt in de Formule 2 nog altijd uit voor het team van Hitech.

Super aardige gozer

Volgens kampioenschapsleider Max Verstappen is de reactie van zijn team op de uitspraak van Vips nogal overtrokken. Tegenover FormulaRapida zegt Max Jüri te kennen als een super aardige gozer die het vast niet zo bedoeld had. Het is immers makkelijk om er onbedoeld iets kwetsends uit te flappen:

“Hij is geen onderdeel van Red Bull Racing op het moment als test en reservecoureur. Maar ik vind dat mensen een tweede kans verdienen. Waarschijnlijk geen derde, maar dingen kunnen heel snel gezegd worden, waarschijnlijk soms zonder dat er nagedacht is over hoe erg het iemand kan kwetsen of beïnvloeden. Ik ken Jüri waarschijnlijk iets meer dan de gemiddelde persoon en hij is eigenlijk een super aardige gozer.”

Leren van fouten

 

 

De beslissing om Vips zonder pardon aan de kant te zetten heeft volgens Verstappen een averechts effect. De Est aanhouden als Red Bull junior, dingen bijleren en hem laten bewijzen dat hij beter kan is een veel constructievere maatregel. Max ziet dan ook graag dat Jüri een tweede kans krijgt:

“Ik denk dat hij echt begrijpt wat hij fout gedaan heeft want, hij zit ook in een heel moeilijk punt nu in zijn carriere, iedereen die over hem oordeelt. Eerlijk is eerlijk, wat hij zei was niet correct. Maar ik vind dat hij zeker een tweede kans verdient. Ik las de statement van de F2 waarin ze zeiden dat de dat niet zouden doen. Maar ik vind dat mensen die tweede kans verdienen om te laten zien dat ze geleerd hebben van wat ze fout gedaan hebben en echt naar buiten gaan en tonen dat` je een beter persoon kunt zijn.”

2 responses to “Max Verstappen verdedigt ‘racistische’ Jüri Vips: ‘Hij verdient een tweede kans’”

  1. Mooi artikel ! Tweedehandsauto vind ik echt een fijne website en heb hier mijn auto zonder problemen kunnen lessen ! Ga zo door

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *