Het tijdloze en strakke design van de Mercedes CL 500

Het tijdloze en strakke design van de Mercedes CL 500

Mercedes is een van de meest populaire automerken ter wereld. Velen zullen zelfs beweren dat het Duitse merk het populairst ter wereld is. De autofabrikant heeft het woord “klassiek” altijd naar een geheel nieuw niveau getild bij elke nieuwe release. Dit blijft al decennia hun modus operandi. Hun Mercedes CL 500 is niet anders. Deze auto heeft een tijdloos en strak design. Het is moeilijk te geloven dat dit model niet een van de nieuwste modellen is van de automaker.

Een perfecte niche-keuze

De Mercedes CL 500 is een perfecte keuze voor kopers die op zoek zijn naar een luxe auto met opvallende afmetingen. Als u op zoek bent naar een goedkope maar luxe tweedehands auto om aan te schaffen, dan heeft u die gevonden in de CL 500. Dit model heeft een 2 + 2 stoelindeling die velen wellicht niet praktisch vinden en de auto daarom te duur vinden. Voor degenen die het zich kunnen veroorloven, is dit een auto waarvan de gebruikte versie absoluut niet zal tegenvallen. Het blijft tenslotte een Mercedes CL500.

Het structurele ontwerp en de motor van de Mercedes CL 500

De CL 500 is feitelijk dezelfde auto als de Mercedes S-Klasse, alleen uitgevoerd als een tweedeurs coupé en dus met zeer beperkte achter ruimte. De CL500 heeft een speciale facelift gehad, om het uiterlijk te verbeteren met onder andere LED-looplichten. Er zijn ook verschillende veiligheidskits aan de uitvoeringen toegevoegd, bijvoorbeeld op het gebied van het comfort en de veiligheid van bestuurder en inzittenden. Aanvankelijk was de Mercedes CL 500 het eerste model van de autofabrikant met de nieuwe 4,7-liter V8-motor met directe injectie.

Het koppel is maar liefst 700 Nm en de motor levert 429 pk. De twin-turbo unit is alleen al goed voor 170 Nm en 46 pk. Mercedes zag indertijd al de noodzaak van brandstofbesparing in, waardoor de motor 23% minder verbruikt bij een verbruik van 29,4 lpg. De CL 500 is ook een van de schoonste auto’s die je kunt vinden, met een CO2-uitstoot van 227 g / km

De Mercedes CL 500 is snel maar stil

De Mercedes CL 500 is bijna geruisloos tijdens het rijden. Ondanks zijn gewicht van 2 ton glijdt hij relatief gemakkelijk over de weg, ongeacht de snelheid waarmee u rijdt. Terwijl je in beweging bent, hoor je nauwelijks een geluid. Echt genieten is de automaat met 7 versnellingen die erg gemakkelijk van versnelling naar versnelling schakelt.

Conclusie

Ondanks de luxe van de Mercedes CL 500 en zijn hoge prijs, kunt u op onze website nog steeds een gebruikt model tegen een betaalbare prijs krijgen. Deze gebruikte auto’s zijn van topklasse en gaan jaren mee als je ze op een juiste manier onderhoud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *