Elektrische Volkswagens – dit zijn alle modellen! 

Elektrische Volkswagens – dit zijn alle modellen! 

Wil je een elektrische Volkswagen kopen, maar weet je nog niet welk model je wilt? Het aanbod is reuze, want de afgelopen jaren heeft Volkswagen een groot aantal elektrische auto’s op de markt gebracht. Hiermee hebben ze zich volledig ingezet op de toekomst, waar elektrisch rijden de standaard zal worden.

De eerste elektrische Volkswagen dateert uit 2013. Dit was de e-Up, een elektrische variant van de traditionele Volkswagen Up. Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische Volkswagen. Waar eerst alleen Tesla de grootste leek te zijn, komt Volkswagen dichterbij. In onderstaand overzicht vind je alle elektrische modellen van Volkswagen. Overigens, alle modellen beginnen met ‘ID’, wat staat voor Intelligent Design.

Volkswagen ID.3 

Volkswagen_ID3-01

 

Ondanks dat Volkswagen in 2013 al een elektrisch model had uitgebracht, lanceerde ze het eerste ID-model in 2019. Over het algemeen is dit model de goedkoopste elektrische auto van Volkswagen. Wanneer je een krap budget hebt, zou de Volkswagen ID.3 iets voor jou kunnen zijn.

Het formaat van de ID.3 is vergelijkbaar met de Volkswagen Golf. Dat geldt niet voor de binnenkant, want deze is een stuk ruimer dan de traditionele Golf. Er zit immers geen verbrandingsmotor in de ID.3, waardoor er veel meer ruimte overblijft. In plaats daarvan is de ID.3 verkrijgbaar met drie accupakketten. 

Koop je de instapversie, dan krijg je een 45 kWh-accu met 150 pk. Hier kun je 351 kilometer mee rijden. Kies je voor het tweede accupakket, dan ontvang je een 58 kWh-accu waarmee je tot 426 kilometer kunt komen. Met het derde accupakket kom je 553 kilometer ver en heb je een 77 kWh-accu met 204 pk.

Volkswagen ID.4 

 

De Volkswagen ID.4 is een stuk groter dan de Volkswagen ID.3, en hiermee ideaal voor gezinnen. Je zou de buitenkant van de ID.4 qua formaat kunnen vergelijken met de Tiguan, al is de binnenkant van de ID.4 een stuk groter. Hierdoor kun je niet alleen makkelijker personen vervoeren, maar is het ook nog eens een auto die veel ruimte voor bagage heeft.

De Volkswagen ID.4 is verkrijgbaar met twee accupakketten. Koop je de instapversie, dan ontvang je een 52 kWh-accu. Je kunt kiezen uit een 149 pk of 170 pk sterke elektromotor. Hier kun je 344 kilometer mee rijden. Kies je voor het tweede accupakket, dan ontvang je een 77 kWh-accu waarmee je tot 482 kilometer kunt komen.

Volkswagen ID.4 GTX 

 

Het is ook mogelijk om de Volkswagen ID.4 in een sportieve variant te krijgen. De Volkswagen ID.4 GTX heeft twee elektromotoren die een kracht van 299 pk kunnen leveren. Dit maakt de GTX, een variant op de GTI, een auto die snel is en veel kracht heeft. Omdat de auto meer kracht heeft, en dus ook meer energie verbruikt, kan de auto minder ver rijden. Je haalt een maximale afstand van 482 kilometer op één laadbeurt.

Volkswagen ID.5 

Volkswagen_ID5-01@2x

 

Na de Volkswagen ID.3 en Volkswagen ID.4, komt natuurlijk de Volkswagen ID.5. Je zou misschien denken dat dit model groter is dan de voorgangers, maar dat blijkt niet zo te zijn. Dit model lijkt ontzettend veel op de Volkswagen ID.4, al zit er één verschil tussen beide modellen. De ID.4 heeft namelijk een aflopende daklijn, waardoor de auto op een coupé lijkt en het een sportieve uitstraling krijgt.

Ook het interieur van de Volkswagen ID.5 ziet er beter uit dan zijn voorganger. Deze is luxer, wat de auto een succesvolle upgrade van de ID.4 maakt. In de kofferbak kun je meer kwijt dan in de Volkswagen ID.4.

De Volkswagen ID.5 is ook weer verkrijgbaar met twee accupakketten. Wanneer je de instapversie koopt, ontvang je een 52 kWh-batterij. Je kunt kiezen uit een 149 pk of 170 pk sterke elektromotor, net zoals bij de ID.4. Hier kun je 344 kilometer mee rijden. Koop je het model met het tweede accupakket, ontvang je een 77 kWh-accu waarmee je tot 482 kilometer kunt rijden.

Volkswagen ID. Buzz 

 

Wil jij een elektrische Volkswagen met veel ruimte? Dan is de Volkswagen ID. Buzz jouw auto! Dit model is geïnspireerd op de Volkswagen T1, het legendarische Volkswagen-busje (ook wel gezien als hippie-busje). Het grote verschil met de traditionele T1, is dat de ID. Buzz dus elektrisch rijdt. Volkswagen heeft het busje dus in een nieuw jasje gestoken.

Volkswagen geeft twee verschillende uitvoeringen voor dit model uit. De ID. Buzz is voor personenvervoer. Het is mogelijk om tot 5 personen te vervoeren met dit busje. Maar ook is er een bedrijfswagen-uitvoeren, genaamd de Volkswagen ID. Buzz Cargo, geschikt voor het vervoeren van goederen. Daarom is de ID. Buzz ook voor de zakelijke rijder geschikt.

In de toekomst wil Volkswagen ook nog een langere variant uitgeven. Deze variant zal een extra zitrij hebben, waardoor de wagen 3 extra personen kan vervoeren. Wanneer deze uitkomt, is nog niet bekend.

De Volkswagen ID. Buzz beschikt over het 77 kWh-batterij en je kunt hiermee een afstand van 423 kilometer halen. Deze auto heeft een vermogen van 204 pk, en is hiermee erg sterk. Dat is natuurlijk ook nodig voor zo’n bus!

Volkswagen ID. Crozz 

 

De Volkswagen ID. Crozz is een combinatie tussen de kracht van een SUV en de uitstraling van een coupé. Daarbij is de auto erg praktisch, want deze is geschikt voor zowel stad als natuur. Dat maakt de ID. Crozz een auto die je op verschillende vlakken in kunt zetten, en ideaal voor gezinnen.

Met het accupakket waar de auto mee wordt geleverd kun je een afstand tot 500 kilometer afleggen. Dit maakt de ID. Crozz een auto die ideaal is voor het afleggen van lange afstanden. Het interieur ziet er modern uit, en de ID. Crozz kan zelfs rijden zonder inbreng van de bestuurder.

Volkswagen ID. Vizzion 

 

De ID. Vizzion is een conceptmodel dat hoogstwaarschijnlijk in de toekomst wordt uitgegeven. Volgens Volkswagen zal deze auto vanaf 2025 in productie gaan. Het model heeft een luxe en sportieve uitstraling. Dit maakt de auto geschikt voor iedere soort rijder. Ook wanneer je lange afstanden wil afleggen, want het accupakket van de ID. Vizzion kan een actieradius van 665 kilometer behalen.

De ID. Vizzion is een echte auto van de toekomst. Alle bedieningselementen zijn virtueel en worden geprojecteerd met Augmented Reality (AR). Met een speciale bril kun je deze elementen zien. Daarnaast kan de auto ook nog eens autonoom rijden, waardoor jij zelf niks meer heeft te doen om op bestemming aan te komen.

Volkswagen ID. Space Vizzion 

 

Het uiterlijk van de ID. Space Vizzion ziet er strak en aerodynamisch uit, waardoor dit model al snel lijkt om een SUV. De krachtige motor zorgt ervoor dat je binnen 5,5 seconden een snelheid van 100 kilometer per uur kunt behalen. Gecombineerd met een actieradius van 590 kilometer wordt de ID. Space Vizzion een ideale auto voor zowel de particuliere en zakelijke rijder.

Ook het interieur ziet er modern uit. Deze is voorzien van een 15,6 inch infotainmentsysteem met touchscreen, en biedt veel extra mogelijkheden. Naast dat het interieur er mooi uitziet, is het ook nog eens extra comfortabel voor zowel de rijder als bijrijders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *