Dit zijn de 5 beste 7-persoons gezinsauto’s 

Dit zijn de 5 beste 7-persoons gezinsauto’s 

Heb je een groot gezin, en wil je een auto waarmee je alle gezinsleden kunt vervoeren? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een grote auto, het liefst met 7 zitplaatsen. Helaas is het vinden van een geschikte grote gezinsauto minder makkelijk, omdat er simpelweg minder aanbod is.

Dat betekent natuurlijk niet dat wij het je niet makkelijker proberen te maken. We zijn op zoek gegaan naar de 5 auto’s die het meest geschikt zijn voor gezinnen, en dus beschikken over 7 zitplaatsen. Laten we snel gaan kijken naar de 7-persoons gezinsauto’s die we hebben gevonden.

1. Seat Tarraco 

seat-tarraco

De Seat Tarraco is een SUV die ruimte voor 7 personen heeft. Voor kunnen de bestuurder en bijrijder zitten, in het midden kunnen 3 personen zitten, en in de kofferruimte is plaats voor 2 personen. Hier bevinden zich opvouwbare stoelen. Reis je met maximaal 5 personen? Dan kun je de stoelen dus inklappen en heb je extra ruimte voor bagage.

Niet alleen is de Seat Tarraco praktisch, maar ook is het een lust voor het oog. Deze SUV van Seat ziet er stoer, modern en dynamisch uit. Het gestroomlijnde exterieur maakt de Seat Tarraco een auto waar je zonder twijfel mee aan kunt komen. De Seat Tarraco kent dus een hoop voordelen. Is er dan niks slechts te bedenken?

Een aantal nadelen is dat, wanneer je 7 personen vervoert, je geen ruimte voor bagage overhoudt. Je hebt dus een dakkoffer nodig om naast 7 personen ook nog bagage te vervoeren. Een ander nadeel is dat je de Seat Tarraco niet als hybride of elektrische variant kunt krijgen. Dat maakt de Seat Tarraco minder duurzaam.

Wil je de Seat Tarraco kopen? Of wil je de Seat Tarraco leasen? De nieuwprijs van de Seat Tarraco bedraagt gemiddeld 41.000 euro. Het kopen van een Seat Tarraco occasion is natuurlijk goedkoper. Dat geldt ook voor het private of financial leasen van de Seat Tarraco.

2. Skoda Kodiaq 

Ook de Skoda Kodiaq is een SUV en een ideale gezinsauto, aangezien je tot 7 personen met de Skoda Kodiaq kunt vervoeren. Net als bij de vorige auto, beschikt de Skoda Kodiaq over inklapbare stoelen in de kofferruimte. Hierdoor is het mogelijk om 7 personen te vervoeren en om veel bagage mee te nemen wanneer je de stoelen hebt ingeklapt.

De Skoda Kodiaq ziet er stoer en groot uit. Dat is de auto ook van binnen. Het gestroomlijnde exterieur zorgt ervoor dat de auto een lust voor het oog is. Natuurlijk is de auto in verschillende kleuren te verkrijgen. Dan is de Skoda Kodiaq ook nog eens duurzaam en zuinig. Niet alleen goed voor het gezin, maar ook goed voor het milieu.

Wil je de Skoda Kodiaq kopen? Of wil je de Skoda Kodiaq leasen? De nieuwprijs van de Skoda Kodiaq bedraagt gemiddeld 35.000 euro. Het kopen van een Skoda Kodiaq occasion is natuurlijk goedkoper. Dat geldt ook voor het private of financial leasen van de Skoda Kodiaq.

3. Kia Sorento

kia-sorento

Kia heeft met de Kia Sorento een SUV op de markt gezet die ontzettend in trek is bij gezinnen. Jij kunt met de Kia Sorento 7 personen vervoeren, door de stoelen in de kofferruimte open te klappen. Dit zorgt ervoor dat je veel mensen kunt vervoeren als dat nodig is, maar ook extra bagage kunt meenemen wanneer je 5 personen vervoert. Het is ook mogelijk om de stoelen op de achterbank in te klappen, waardoor je nóg meer ruimte voor bagage creëert. Wil je wel met 7 personen reizen, en ga je op vakantie? Dan zul je dus een dakkoffer moeten installeren op de Kia Sorento, zodat je alle bagage kunt meenemen.

Het nadeel is dat de Kia Sorento minder zuinig is dan veel mensen zouden hopen. Ja, de Kia Sorento is een hybride gezinsauto, maar verbruikt toch nog best wat brandstof. Niet alleen slecht voor het milieu, maar ook minder goed voor de portemonnee.

Wil je de Kia Sorento kopen? Of wil je de Kia Sorento leasen? De nieuwprijs van de Kia Sorento bedraagt gemiddeld 44.000 euro. Het kopen van een Kia Sorento occasion is natuurlijk goedkoper. Dat geldt ook voor het private of financial leasen van de Kia Sorento.

4. Peugeot 5008 

Peugeot-5008

De Peugeot 5008 beschikt over een gigantische bagageruimte en een mooi interieur. De auto heeft een hoge instap, die door veel gezinnen als fijn wordt ervaren. Jaren geleden was de Peugeot 5008 nog een MPV, maar tegenwoordig zijn de Peugeot 5008 modellen een SUV, waardoor de auto er stoerder uitziet dan voorheen.

Je kunt natuurlijk 7 personen vervoeren met de Peugeot 5008. In de kofferbak vind je uitklapbare stoelen. Klap je de stoelen in? Dan kun je tot 1940 liter aan bagage meenemen. Het is ook mogelijk om een dakkoffer op de Peugeot 5008 te installeren, zodat je 7 personen met bagage kunt vervoeren.

Nog een voordeel: de Peugeot 5008 is erg duurzaam en zuinig. De gezinsauto beschikt over een krachtige benzinemotor die niet veel verbruikt. Het nadeel is dat je de Peugeot 5008 niet met plug-in hybride kunt krijgen.

Wil je de Peugeot 5008 kopen? Of wil je de Peugeot 5008 leasen? De nieuwprijs van de Peugeot 5008 bedraagt gemiddeld 40.150 euro. Het kopen van een Peugeot 5008 occasion is natuurlijk goedkoper. Dat geldt ook voor het private of financial leasen van de Peugeot 5008.

5. BMW 2 Serie Gran Tourer 

bmw-2-serie-gran-tourer

Wanneer je een BMW rijdt, weet je wat je kunt verwachten. Dat is ook het geval bij de BMW 2 Serie Gran Tourer, die beschikt over vierwielaandrijving en hoogwaardige rijhulpsystemen. Je kunt de tweede zitrij makkelijker verschuiven, waardoor je extra ruimte in de auto creëert. De derde zitrij is inklapbaar, waardoor je makkelijk 7 personen met de BMW 2 Serie Gran Tourer kunt vervoeren. Heb je alle stoelen ingeklapt? Dan kun je tot 1905 liter aan bagage vervoeren.

Een groot voordeel is dat je een caravan tot 1600 kilo aan de auto mag koppelen. En daar heeft de motor van de BMW 2 Serie Gran Tourer ook genoeg kracht voor. Ideaal wanneer je met het gezin op vakantie gaat. De bagage bewaar je in de caravan, terwijl je de 7 gezinsleden in de auto kunt vervoeren.

Wil je de BMW 2 Serie Gran Tourer kopen? Of wil je de BMW 2 Serie Gran Tourer leasen? De nieuwprijs van de BMW 2 Serie Gran Tourer bedraagt gemiddeld 49.500 euro. Het kopen van een BMW 2 Serie Gran Tourer occasion is natuurlijk goedkoper. Dat geldt ook voor het private of financial leasen van de BMW 2 Serie Gran Tourer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *