De Volkswagen Golf 5 GTI is een koopje

De Volkswagen Golf 5 GTI is een koopje

Het jaar 2004-2008 was het jaar van de Volkswagen Golf 5 gti. In deze periode nam de vraag naar VW Golf auto’s toe en de GTI was een van de meest gevraagde auto’s van die tijd. Als je deze auto vandaag de dag wilt kopen, kun je nog steeds een hele goede tweedehands GTI krijgen. Althans voor een paar duizend euro. Het is dan wel zo dat elke versie die u uit die periode kunt vinden, de drempel van 100.000 km heeft overschreden. Het blijft natuurlijk een feit dat er nog genoeg tweedehands VW Golf 5 gti’s zijn te vinden die geweldig rijplezier geven voor jong en oud.

Dit was een auto waarmee je een ‘statement’ afgaf.

Deskundigen die de geschiedenis van de auto-industrie kennen, zullen u vertellen dat het een industrie van hits en missers is. Geen enkele autofabrikant doet het altijd goed, Volkswagen ook niet. Na een reeks teleurstellende releases sloegen ze een homerun met de Volkswagen Golf 5 GTI. De GTI was de kleine middenklasser waarin je gezien wilde worden.

De Golf 3 en 4 waren te zwaar voor de weg en best traag voor zo’n kleine auto. Bovendien waren beide auto’s een enorme teleurstelling qua rijgedrag en verspilden ze daarmee de geweldige rijervaring dat ooit met de Golf MK 1 was begonnen. Om deze rijervaring in eer te herstellen en de VW klanten weer tevreden te kunnen stellen was de Golf 5 het antwoord van Volkswagen.

Wat maakte deze auto zo geweldig?

Duidelijk is dat Volkswagen van zijn fouten heeft geleerd en het weer goed heeft gemaakt met de GOLF V. Bij Volkswagen brachten ze de Golf 5 GTI in twee versie uit. Namelijk de versie met 3 deuren en 5 deuren. Beide versies hadden de gebruikelijke voorwielaandrijving, maar met een nieuw chassis. Het chassis is slanker en scherper met instelbare vering. De 1.8-liter motor werd niet meer gebruikt en daar voor in de plaats kwam een gloednieuwe 2.0 liter 197 pk sterke turbomotor. De VW FSI-brandstof-hogedrukinjector voedde de motor rechtstreeks. Het resultaat van dit nieuwe motorblok in combinatie met het chassis, was een acceleratie van 100 km / u in maar liefst 7,2 seconden.

De Volkswagen Golf 5 GTI is licht en snel

Op zoek naar een klassieke snelle auto? Zoek niet verder dan de Volkswagen Golf 5 GTI. Deze auto is een echte hatchback en heeft een crashclassificatie van 5 sterren. De auto is erg compleet uitgerust met relevante accessoires die u geweldig zult vinden. De fabrikant was voor erg vooruitstrevend. De auto heeft comfortabele stoelen, een klimaatregelingsfunctie en, nog belangrijker, voldoende tractiecontrole. We kunnen u met zekerheid zeggen dat deze klassieke sportwagen zijn mannetje zal staan ​​ten opzichte van moderne sportwagens met één belangrijk voordeel: zijn lage prijs. Niets voor niet is de Golf GTI erg populair bij jongeren en heeft een levendige fanclub.

 

Conclusie

Bent u op zoek naar Volkswagen Golf 5 GTI occasions, die u voor een fractie van een prijs kunt aanschaffen? Het enige wat u nodig heeft, is kopen bij een betrouwbare dealer. Onze website heeft het beste aanbod van particulieren en autodealers voor je. Laat ons u helpen met het vinden van een klassieke Golf 5 die u nog een paar jaar met evenwicht en klasse van dienst zal zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *