De legendarische Fiat Seicento Abarth

De legendarische Fiat Seicento Abarth

De Fiat Seicento Abarth leek veel op een winkelwagen voor kleinschalig winkelen. Als je in de jaren 80 en 90 bent geboren, herinner je je nog hoe families zich bij deze winkels binnenstroomden om snel te gaan winkelen in het winkelcentrum. Deze auto was toen een plezierige auto om in te rijden. Het is tot op de dag van vandaag nog steeds plezierig om in te rijden. Ondanks zijn beperkte motorcapaciteit van 899cc / 40 pk was de auto een genot voor de bestuurder. Later voegde Fiat een Sporting-model toe aan het assortiment en won het nog meer de harten van autoliefhebbers.

De versnellingsbak van de Fiat Seicento Abarth was berucht

Velen die in weleens met de Fiat Seicento Abarth hebben gereden, zullen u vertellen dat de versnellingsbak een van hun favoriete onderdelen was. Het heeft een veel kortere veer, een stevige demper en een box met een zeer nauwe verhouding, waardoor er een snelle acceleratie met haarscherp schakelen mogelijk was. De versnellingsbak is zo plezierig; je kunt het met gemak van de ene versnelling naar de andere overbruggen om continue het maximale vermogen van de Seicento Abarth te krijgen.

Het was een favoriet van een F1-legende

Wist je dat de Seicento Abarth de favoriet was van Michael Schumacher? De Duitser had een voorliefde voor deze auto. Daarom besloot Fiat om een ​​versie te maken met grotere legeringen en een carrosseriekit. Ze noemden deze nieuwe versie de Seicento Schumacher, en het was een bestseller. Er zijn momenteel echter maar heel weinig exemplaren van hen in goede staat. Niet in de laatste plaats omdat er nogal hard mee werd gereden.

Het interieurdesign van de Fiat Seicento Abarth

We zullen de eerste zijn die zeggen dat de Fiat Seicento dezelfde luxe interieurs heeft als de wat moderne auto’s. Maar dat is normaal als je kijkt naar de lage prijs. Het was een auto voor een werkende man, dus luxe was niet het sterkste punt. Het is echter een ideale 4-persoons auto voor korte afstanden. De bekleding is op zijn best bescheiden. Wat we echter leuk vinden aan het interieur, is dat het behoorlijk duurzaam en van hoge kwaliteit is.

De tweedehands versie is nog te koop

Ondanks dat het ongeveer 2 decennia geleden uit de mode is geraakt, zijn er nog steeds gebruikte versies van deze auto die je voor een ongelooflijk goedkope prijs kunt kopen. De aankoopprijs is iets dat je te mooi vindt om waar te zijn voor zo’n krachtig autootje. Maar let tijdens het aankopen voor de gebruikte versie van de Fiat Seicento Abarth goed op de staat van het subframe. Aan de achterkant kan veel roest zitten. Bekijk ook de koppakking en controleer of deze in goede staat verkeert. Behalve deze twee onderdelen, hoeft u zich verder geen zorgen te maken over deze auto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *