De klassieke Suzuki Ignis Sport

De klassieke Suzuki Ignis Sport

Als je een liefhebber bent van klassieke auto’s en al decennia lang autotrends volgt, dan ken je de klassieke Suzuki Ignis Sport. Deze auto was een perfecte definitie van enthousiasme, passie en betrouwbaarheid. Toen het op de markt werd gebracht, had het begin jaren negentig een cult-achtige aanhang. De Ignis Sport was snel, elegant en best goedkoop. Wat betreft zijn 1,3-liter motor, definieerde hij in die tijd economische auto’s.

Het is dus niet verwonderlijk dat er nog steeds mensen zijn die op zoek zijn naar een Suzuki Ignis Sport om aan te schaffen. Maar waarom was deze auto zo’n klassieker?

De initiële verkoopprijs van de Suzuki Ignis Sport

Het eerste dat de aandacht van kopers trok, was de prijs. Suzuki verkocht het destijds voor zo’n € 17.500 (een tweedehands Suzuki Ignis Sport is veel goedkoper). Hoewel deze prijs niet een koopje is, vooral als u het vergelijkt met de waarde van vandaag. Toch is deze prijs niet onredelijk, zeker in vergelijking met nieuwe modellen zoals de Type-R en de WRX. De prijstelling van de Suzuki Ignis Sport maakt het mogelijk voor een gezin met een modaal inkomen deze SUV te kunnen bezitten.

De Suzuki Ignis Sport is ultrasnel

Een ander kenmerk, dat het hart van racefanaten wat sneller doet kloppen, waren de Suzuki Ignis Sport verlengde boogwielen. Hij had ook een achtervleugel en een voorspoiler, wat hem tot een zeer snelle auto maakte. Deze auto is echt snel, dat hem aantrekkelijk maakt voor een grote doelgroep. Waaronder de wat jongere autorijders. Er zijn in het verleden genoeg voorbeelden geweest dat de verkeerspolitie gek genoeg het moeilijk had om verkeersovertreders in een Suzuki Ignis Sport bij te houden.

Stevige banden

De banden zijn stevig en sindsdien een van de beste voor een SUV. De 185/55 banden hebben een mechanische grip op de weg tijdens het rijden. Verder is de wielbasis 2360 mm met een snel chassis. Het chassis maakt het mogelijk dat de bestuurder scherpe bochten kan nemen en van richting kan veranderen. De Suzuki Ignis Sport heeft ook rondom 4 remschijven en ABS. Door ruw terrein rijden is niet zo zwaar als u zou verwachten vanwege de behendige eigenschappen.

Mooie bekleding

We mogen ook niet vergeten het interieur te noemen dat vrij luxe is voor een auto die zo goedkoop is. Ook voor de inzittenden is er voldoende beenruimte, waardoor reizen over lange afstanden een fluitje van een cent is.

De Suzuki Ignis Sport blijft een door velen gewilde klassieke auto. Als u deze klassieke auto wilt kopen, bekijk dan gerust onze website. Op tweedehandsauto.nl staat een ruim aanbod van tweedehands Suzuki Ignis Sport tegen een betaalbare prijs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *