De Fiat Seicento Abarth: is het een goede auto?

De Fiat Seicento Abarth: is het een goede auto?

De Fiat Seicento Abarth was enorm populair tegen het einde van het oude millennium, in 1998 om precies te zijn. Zes jaar lang was de Seicento veelvuldig te zien in veel Europese steden. Deze auto heeft zelfs zijn weg gevonden naar Afrika, Noord-Amerika en Azië. Het was de auto van de werkende man, en het vertegenwoordigde waar voor zijn geld.

Als u de Fiat Seicento Abarth wilt kopen, dat kunnen we u op voorhand vertellen dat er veel tweedehands uitvoeringen te koop staan. De vraag die de moeite waard is om te stellen is, is een gebruikte Fiat Seicento een koopje?

De economische kenmerken van de Fiat Seicento Abarth

Dure auto’s bestaan ​​al heel lang, maar bepaalde autofabrikanten voelden de behoefte om duurzame auto’s te maken voor de gewone man in de samenleving. Fiat Seicento Abarth is een klassiek voorbeeld van zo’n auto. De beste autofabrikant van Italië deed een wonder met dit voertuig. Hoewel de auto erg klein is, kan er gemakkelijk iemand met een gemiddeld postuur in zitten. De Seicento draait op een 1,1 liter motor met behoorlijk wat motorvermogen. Ondanks zijn kleine carrosserie kan hij toch redelijk comfortabel 4 personen vervoeren. 2 voorin en 2 achterin. Niet drie op de voorbank zoals die rare Fiat Duplico of zo J. De achterbank kan ook worden neergeklapt als u wat meer bagage wilt vervoeren.

De wegligging

Verrassend genoeg heeft de Fiat Seicento Abarth stuurbekrachtiging om comfortabel te kunnen sturen. Verder heeft de auto achtervering die vrij ongebruikelijk is voor een auto van deze omvang. We moeten er ook op wijzen dat het Sporting-model van deze auto op zijn zachtst gezegd uitstekend is. Het verbleekt echter in vergelijking met andere merken van dezelfde klasse die op dat moment werden uitgebracht. Voor deze prijs brengt het echte waarde. De versnellingsbak is van het close-ratio-model met stevige dempers. Wat zijn vermogen betreft, hij accelereert snel met slechts 54 pk, mede omdat de auto zo licht is.

Is de Fiat Seicento Abarth een goede koop?

Het hangt af van wat u zoekt in een tweedehands gebruikte auto. Wat we zeker kunnen zeggen, is dat de auto relatief goedkoop is en zeker betrouwbaar. Als u op zoek bent naar een stijlvolle auto van het hoogste niveau, dan is de Fiat Seicento Abarth niets voor u. Als u echter een functioneel en duurzaam voertuig wilt dat tegemoet komt aan sportief rijgedrag, dan heeft u met de Seicento een trouw werkpaard.

Conclusie

De versnellingsbak is erg functioneel en gemakkelijk te bedienen. Als je een verbeterde versie wilt, kun je de Seicento Schumacher bestellen, genoemd naar Michael Schumacher van de Formule 1. De opgewaardeerde Fiat Seicento Abarth heeft verrukkelijke eigenschappen en een race-geïnspireerd uitlaatsysteem dat de auto nog meer klasse geeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *