De 10 beste Volkswagen Golf modellen!

De 10 beste Volkswagen Golf modellen!

Het is een auto die we niet meer uit het straatbeeld kunnen wegdenken. We hebben het natuurlijk over de Volkswagen Golf. Deze auto, ontwikkeld door de Duitse autofabrikant Volkswagen, is al sinds 1974 een ontzettend populaire auto in Nederland en andere Europese landen.

De Volkswagen Golf is in verschillende varianten leverbaar. Denk aan een (3- of 5-deurs) hatchback, SUV, stationwagen en cabriolet. Dan heb je ook nog keuze tussen een voorwielaandrijving of vierwielaandrijving, en natuurlijk tussen diesel (TDI), benzine (TSI), Plugin-Hybrid Electric Vehicle (GTE), volledig elektrisch (e-Golf) en aardgas (TGI BlueMotion). Zonder twijfel keuze genoeg! Laten we snel gaan kijken naar wat de 10 beste Volkswagen Golf modellen zijn.

Volkswagen Golf I uit 1974 

volkswagen-golf-1974

 

De Volkswagen Golf I uit 1974 is de eerste Golf ter wereld. Deze klassieker mag volgens ons niet in de lijst ontbreken. Het is allesbehalve energiezuinig en heeft een vermogen van 54pk. De Volkswagen Golf I is een Sedan en heeft 5 stoelen en 3 deuren. Het is misschien geen ideale auto voor jouw gezin of voor een vakantie waar je veel voor moet reizen, maar blijft zonder meer een lust voor het oog. Daarbij zijn de Volkswagen Golf I auto’s erg waardevol, en kun je hier lastig aankomen.

Volkswagen Golf V GTI uit 2005 

Volkswagen Golf V GTI uit 2005 

 

Tientallen jaren later kwam de Volkswagen Golf V GTI in 2005 uit. Deze is sportief en heeft een kracht van 349pk. Het is een hatchback met 4 deuren en rijdt op benzine. Het is niet de meest energiezuinige auto, want de Volkswagen Golf V GTI heeft een uitstoot van 192 g/km CO2. Het is een ideale auto voor mensen met een klein gezien, als koppel of wanneer je alleen bent. Daarnaast is de Volkswagen Golf V GTI ook veelal tweedehands verkrijgbaar.

Volkswagen Golf V R32 uit 2006 

Volkswagen Golf V R32 uit 2006 

Een jaar later kwam de Volkswagen Golf V R32 in 2006 uit. Deze hatchback is voorzien van 3 deuren en heeft 5 handgeschakelde versnellingen. De vierwielaandrijving en 250pk maakt het een krachtige auto. Ook deze auto is niet bepaald energiezuinig. De Volkswagen Golf V R32 verbruikt 10,7 liter per 100 kilometer en stoot 255 g/km CO2 uit. Het is echter wel een populaire auto onder alleenstaanden, koppels en kleine gezinnen. Het nadeel is dat er weinig ruimte in de kofferbak van de Volkswagen Golf V R32 aanwezig is.

Volkswagen Golf V GT uit 2006 

Volkswagen Golf V GT uit 2006 

In hetzelfde jaar, 2006, kwam de Volkswagen Golf V GT uit. Deze iconische Volkswagen is een 3-deurs hatchback, voorzien van voorwielaandrijving en 6 handgeschakelde versnellingen. Wanneer je de Volkswagen Golf V GT voorziet van benzine, verbruikt de auto 7,2 liter per 100 kilometer. De uitstoot bedraagt 173 g/km CO2, wat de Volkswagen Golf V GT ook niet bepaald goed voor het milieu maakt. De kofferruimte is beperkt en je kunt 4 personen met de Volkswagen Golf V GT vervoeren. Desalniettemin kiezen nog steeds veel mensen voor een Volkswagen Golf V GT tweedehands auto of occasion.

Volkswagen Golf VI GTI uit 2009 

Volkswagen Golf VI GTI uit 2009 

Dan gaan we drie jaar verder en komen we in 2009 uit, waar de Volkswagen Golf VI GTI werd uitgebracht. Ook deze variant is voorzien van 3 deuren en 6 versnellingen. De Volkswagen Golf VI GTI is een hatchback met voorwielaandrijving. De auto rijdt op benzine en verbruikt 7,3 liter brandstof per 100 kilometer, waarbij de auto 170 g/km CO2 uitstoot. Je kunt tot 4 personen vervoeren met de Volkswagen Golf VI GTI uit 2006.

Volkswagen Golf VI Cabriolet uit 2011

Een echte auto voor in de zomer. Dan rijdt jij met de Volkswagen Golf VI Cabriolet uit 2011 zonder dak door de zon. Niet gek dat de Volkswagen Golf VI Cabriolet dan ook ontzettend populair is. En dat komt niet alleen doordat het een cabrio is. Het is ook een duurzamere auto dan de eerder genoemde Volkswagens. Deze cabrio verbruikt gemiddeld 6,3 liter benzine per 100 kilometer, en stoot gemiddeld 148 g/km CO2 uit. Zoals bij iedere cabrio heeft de Volkswagen Golf VI Cabriolet beperkte ruimte in de kofferbak. Je kunt 4 personen vervoeren met de Volkswagen Golf VI Cabriolet uit 2011.

Volkswagen Golf VII Variant uit 2013 

Volkswagen Golf V GT uit 2006 

Ben jij op zoek naar een stationwagen? Heb je dan al nagedacht over de Volkswagen Golf VII Variant uit 2013? Deze auto is ideaal voor een groot gezin. De auto heeft veel ruimte en kan 4 personen vervoeren. Ook is de Volkswagen Golf VII Variant erg zuinig. De auto verbruikt namelijk gemiddeld 3,9 liter benzine per 100 kilometer. Ook stoot de auto slechts 102 g/km CO2 uit. Niet voor niks dat veel mensen een Volkswagen Golf VII Variant rijden, ondanks dat de auto al zo’n 10 jaar in omloop is.

Volkswagen Golf VII GTI uit 2013 

Volkswagen Golf VII GTI uit 2013

De Volkswagen Golf VII GTI uit 2013 is beschikbaar in verschillende varianten, waaronder als cabriolet. Dat kan de Volkswagen Golf VII GTI een ideale auto voor in de zomer maken. Maar natuurlijk koop je geen GTI omdat je hier in de zomer mee wilt rijden. De GTI is gemaakt als snelle en krachtige auto. De Volkswagen Golf VII GTI is een hatchback en voorzien van 5 deuren en 5 stoelen. Omdat de de Volkswagen Golf VII GTI is gemaakt om snel en krachtig te zijn, verbruikt deze Golf meer brandstof dan je gewend bent van de auto’s die in deze periode zijn uitgebracht. Wanneer je een Volkswagen Golf VII GTI rijdt, moet je rekening houden met een gemiddeld verbruikt van 6,4 liter per 100 kilometer. De uitstoot van de Volkswagen Golf VII GTI bedraagt 147 g/km CO2, wat de Volkswagen Golf VII GTI niet bepaald duurzaam maakt.

Volkswagen Golf VII Bluemotion uit 2015 

Volkswagen Golf VII Bluemotion uit 2015 

De Volkswagen Golf VII Bluemotion uit 2015 is een unieke auto, vergeleken met de andere Golf’jes in dit rijtje. Het is namelijk een van de meest zuinige auto’s in het rijtje, en beschikbaar in de varianten die rijden op benzine, diesel, hybride en aardgas. De Bluemotion technologie is wat deze Volkswagen Golf zo zuinig maakt. Deze auto, die is voorzien van 5 deuren en 4 personen kan vervoeren, verbruikt 1,7 liter per 100 kilometer en stoot slechts 16 g/km CO2 uit. Dat maakt de Golf 7 uit 2015 een van de duurzaamste auto’s die je in dit artikel opgesomd ziet staan.

Volkswagen Golf VII uit 2017

olkswagen Golf VII uit 2017

Houdt jij meer van een nieuw model Volkswagen? Wij zijn er zeker van dat je gecharmeerd bent van de Volkswagen Golf VII uit 2017. De Golf 7 is, naast dat deze genoeg ruimte heeft, ook energiezuinig. De motor heeft 3 cilinders en verbruikt 1 liter per 100 kilometer. De auto stoot slechts 9 g/km CO2 uit, wat de Golf 7 zonder enige twijfel de meest duurzame Volkswagen Golf in dit rijtje maakt. De auto is ideaal voor kleine gezinnen die niet heel veel kofferbakruimte nodig hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *