Tweedehands auto’s steeds populairder in de lease

Tweedehands auto’s steeds populairder in de lease

Is jouw huidige auto aan vervanging toe en ben je op zoek naar een andere, tweedehands variant? Dan kun je ervoor kiezen om deze wagen te leasen. Tweedehands auto’s worden namelijk steeds populairder om te leasen. Waarom dat zo is én meer, zetten we hieronder voor je op een rijtje.

Een tweedehands auto leasen: de voordelen voor je op een rij

Het leasen van een tweedehands auto, ook wel een occasion genoemd, brengt tegenwoordig een aantal voordelen met zich mee. We sommen de voordelen ervan hieronder voor je op.

Zo kun je bijvoorbeeld denken aan de prijs die je voor een tweedehands leaseauto betaalt. Dit bedrag ligt over het algemeen lager dan de prijs die je voor een spiksplinternieuwe auto zal moeten betalen. Het bedrag dat je voor een auto betaalt, hangt vaak wel af voor hoe lang je het leasecontract afsluit.

Daarnaast is een occasion vaak sneller beschikbaar dan een gloednieuwe leaseauto. Een tweedehands leaseauto rijdt natuurlijk al op de weg, terwijl de nieuwe leaseauto nog uit de fabriek moet komen – bij wijze van. Je hoeft dus vaak niet heel lang te wachten op een occasion. Als je snel een andere auto moet hebben, kan een tweedehands auto in dit geval een uitkomst bieden.

Ook kan een tweedehands auto nog net zo netjes ogen als een nieuwe auto. Als je dus op zoek bent naar een representatieve wagen die bijvoorbeeld moet dienen als een zakelijke auto, kan een tweedehands auto ook een prima optie zijn. Een occasion lease kan dus in veel gevallen erg voordelig zijn.

Een tweedehands auto leasen: zo werkt het

Ben je van plan om een tweedehands auto te gaan leasen? Dan wil je natuurlijk weten hoe dit in zijn werk gaat. Zo kun je bijvoorbeeld als ondernemer kiezen voor financial lease. Financial lease is een leasevorm waar de ondernemer veel voordelen uit kan halen. Denk bijvoorbeeld aan de fiscale voordelen die bij financial lease komen kijken, waar onder andere de btw-teruggave onder valt.

Daarnaast brengt financial lease nog meer voordelen met zich mee. De auto is namelijk bij financial lease van jou, op economisch gebied. Ook hoef je de auto na beëindiging van het leasecontract niet meer in te leveren bij de maatschappij. Als je eenmaal gewend bent aan jouw nieuwe occasion, kun je er gewoon in blijven rijden. Dat is natuurlijk erg prettig, ook als je bijvoorbeeld de auto hebt voorzien van bestickering. Ben je benieuwd welke auto’s beschikbaar zijn? Bekijk dan het aanbod van financial lease!