Tweedehands auto’s: de 8 populairste occasions van 2022

Tweedehands auto’s: de 8 populairste occasions van 2022

Tweedehands auto’s zijn tegenwoordig populairder dan ooit. Jaarlijks worden er ongeveer twee miljoen tweedehands auto’s verkocht in Nederland. Vooral door autobedrijven worden er steeds meer tweedehands auto’s verkocht. Wat zijn de populairste tweedehands auto’s die worden verkocht? In dit artikel bespreken we de 8 populairste merken occasions.

Populairste tweedehands auto’s van 2022

Er worden steeds meer tweedehands auto’s verkocht in Nederland, maar welke merken en modellen doen het vooral erg goed op de occasionmarkt? Hieronder bespreken we acht automerken die het afgelopen jaar door veel Nederlanders als occasion zijn gekocht. Voor de duidelijkheid: het gaat hier niet om de meest verkochte nieuwe auto’s, maar om de populairste merken die het goed doen op de tweedehands automarkt.

1. De populairste tweedehands auto van 2022: Volkswagen

Als we het hebben over populaire tweedehands auto’s is Volkswagen de onbetwiste nummer één. In 2022 werden er meer dan 200.000 tweedehands Volkswagens verkocht. Dit betekent dat meer dan 13% van alle verkochte tweedehands auto’s van dat jaar Volkswagens waren. Vooral de Golf en de Polo zijn ontzettend populair. Deze modellen waren niet alleen de best verkochte Volkswagens, maar ook overall de best verkochte occasions. Zo is de Volkswagen Golf 5 GTI zo populair dat er zelfs een fanclub voor bestaat. Ben jij op zoek naar een goedkope Volkswagen 5 GTI?

2. Opel: de populairste tweedehands auto’s voor liefhebbers van een compact model

Opel is net als Volkswagen een Duits automerk dat het al jaren goed doet in Nederland. Elk jaar zijn er veel mensen die ervoor kozen om een tweedehands Opel te kopen. In 2022 waren het er ongeveer 150.000. Waar bij Volkswagen de compacte Polo minder populair is dan de Golf, zijn de rollen bij Opel omgedraaid. De Opel Corsa is namelijk populairder dan de Opel Astra. Toch is de Opel Astra ook een erg populaire tweedehands auto.

3. Peugeot, de populairste Franse tweedehands auto’s

Als het gaat om Franse occasions is het merk Peugeot erg populair. De Peugeot 206 en de 107 zijn erg populaire occasions. Peugeot was het afgelopen jaar na Volkswagen en Opel het populairste automerk op de tweedehands automarkt. Er werden in het gehele jaar ongeveer 145.000 tweedehands Peugeots verkocht in Nederland.

4. De populairste Aziatische tweedehands auto’s: Toyota

Franse en Duitse automerken voeren de lijst dus aan, maar de populairste Aziatische occasions mogen we natuurlijk ook niet vergeten. Van alle Aziatische automerken is de Japanse Toyota het meest populair in de Nederlandse occasionmarkt. In 2022 werden er namelijk zeker 127.000 tweedehands Toyota’s verkocht. De populairste modellen zijn de Yaris en de Aygo.

5. BMW: premium merk populair occasion

BMW is natuurlijk een premium automerk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de BMW ook één van de populairste tweedehands auto’s is onder de premium merken. In 2022 werden er maar liefst 115.000 tweedehands BMW’s verkocht. Vooral de BMW 3 series vallen bij kopers van occasions in de smaak. Sterker nog, er worden meer tweedehands BMW 3-series dan tweedehands Aygo’s verkocht in Nederland.

6. Citroën: de op één na populairste Franse tweedehands auto

Een ander Frans merk dat erg populair is op de tweedehands automarkt is Citroën. Het merk is misschien niet zo populair als Peugeot, maar er werden in 2022 toch liefst 100.000 tweedehands Citroëns verkocht. Dat bevestigt het vermoeden dat Franse merken naast de Duitse automerken erg populair zijn als occasion in Nederland.

7. Audi: ook als occasion erg gewaardeerd

Audi wordt ook gezien als een premium automerk. In 2022 werden er ongeveer net zo veel tweedehands Audi’s verkocht als auto’s van het merk Citroën. Dit zijn er dus ook ongeveer 100.000. De aanschaf van een nieuwe Audi kan voor sommige mensen erg duur zijn, maar door te kiezen voor een occasion kun je er toch voor zorgen dat je voor een goede prijs kunt genieten van een mooie Audi.

8. Mercedes: tweedehands auto’s die altijd populair zijn

Ook Mercedes mag niet achterblijven als we het hebben over de populairste tweedehands auto’s van dit moment. Die populariteit is logisch, het merk staat immers bekend als luxe en de prijzen van een tweedehands Mercedes liggen uiteraard een stuk lager dan die van een nieuwe. In 2022 werden er ongeveer 95.000 Mercedessen verkocht op de Nederlandse occasionmarkt, waarbij de Mercedes A-klasse de hoofdmoot vormt. Tot slot mag je niet vergeten dat bij een goede tweedehands auto natuurlijk ook een goede tweedehands autoverzekering hoort. Wij leggen uit hoe je de beste tweedehands autoverzekering kiest. Bron: ANWB.nl