Top 8 zuinigste tweedehands cabrio’s onder €10.000

Top 8 zuinigste tweedehands cabrio’s onder €10.000

Er is niets zo lekker als het rijden van een cabriolet op een warme en zonnige zomerdag. Waar een cabrio vaak wordt gekoppeld aan rijkdom, hoeft zo’n auto helemaal niet zo duur te zijn. Dat geldt helemaal wanneer je een tweedehands cabrio koopt. Wij gingen op zoek naar de zuinigste tweedehands cabrio’s, die jij voor minder dan 10.000 euro kunt kopen.

1: Daihatsu Copen 

Daihatsu Copen 

Daihatsu Copen is een kleine auto die over een 0,7 liter driecilinder beschikt, maar ook beschikbaar is met een 1,3 liter viercilinder, die overigens nog een stuk zuiniger is. Voorzie je de Daihatsu Copen van dit tweede motorblok, beschik je over een veel krachtigere auto.

Het standaardmodel van de Daihatsu Copen levert 87 pk, kan in 9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur optrekken en heeft een topsnelheid van 180 kilometer per uur. De Daihatsu Copen is krachtig, maar ook duurzaam. Deze cabrio van Daihatsu verbruikt namelijk maar 6 liter benzine per 100 kilometer.

Je moet de Daihatsu Copen niet kopen wanneer je een cabrio met veel ruimte zoekt. Er is ruimte voor twee personen en bagage. De kofferruimte is ruim genoeg om bagage voor een tweepersoons vakantie mee te nemen. Ook wanneer je in de stad woont zou de Daihatsu Copen de ideale cabrio voor jou kunnen zijn.

Wil je een tweedehands Daihatsu Copen kopen? Dat doe je hier voor minder dan 10.000 euro. Wil je de Daihatsu Copen liever financial of private leasen? Hier lease je de Daihatsu Copen voordelig en gemakkelijk.

2: Fiat 500C 

Fiat 500C 

We geven het toe: de Fiat 500C is geen cabrio zoals je misschien zou willen. Maar toch, het dak van de Fiat 500C kan open, en dat heeft ons doen beslissen om de Fiat 500C toch in deze lijst op te nemen. Ook omdat de Fiat 500C erg energiezuinig is.

De Fiat 500C beschikt over een 0,9 liter tweecilinder dat een kracht van 85 pk kan genereren en maximaal 173 per uur kan halen. In zo’n 11 seconden trek je de Fiat 500C op van 0 naar 100 kilometer per uur. En rij je 100 kilometer met de Fiat 500C, dan verbruikt de auto slechts 4 liter benzine. Dat is nog eens zuinig!

Volgens ons is de Fiat 500C een ideale stadsauto, voor zowel kleine gezinnen als een- en tweepersoonshuishoudens. Er is plaats voor 5 personen, al is er op de achterbank weinig ruimte voor de benen. Niet erg wanneer je kinderen hebt die op de achterbank plaatsnemen. In de kofferbak kun je bagage kwijt, al moet je geen zeeën aan ruimte verwachten. De Fiat 500C is dan ook niet bepaald geschikt om met het gezin mee op vakantie te gaan, tenzij jouw gezin uit slechts twee of drie personen bestaat.

Wil je een tweedehands Fiat 500C kopen? Dat doe je hier voor minder dan 10.000 euro. Wil je de Fiat 500C liever financial of private leasen? Hier lease je de Fiat 500C voordelig en gemakkelijk.

3: Mini Cooper Cabrio 

Mini Cooper Cabrio 

Een Mini Cooper Cabrio die tussen 2009 en 2015 is geproduceerd kost je nog geen 10.000 euro! En dat is bijzonder, want de Mini Cooper Cabrio is voor veel mensen een ideale auto. Ondanks dat de Mini Cooper Cabrio redelijk wat weegt (1140 kilogram), is de auto erg zuinig. Op 100 kilometer verbruikt de Mini Cooper Cabrio slechts 5,7 liter benzine.

Het model met de kleinste motorisering beschikt over een 1,6 liter viercilinder die een kracht van 120 pk kan genereren en een topsnelheid van 198 kilometer per uur kan bereiken. In slechts 9,8 seconden ga je van 0 naar 100 kilometer per uur. Dat zijn forse prestaties! Maar niet gek, want de Mini Cooper Cabrio beschikt over een van de grootste en krachtigste motoren van alle cabrio’s die we hier benoemen.

De Mini Cooper Cabrio is ideaal voor gezinnen of een- en tweepersoonshuishoudens. Deze cabrio beschikt over 5 zitplaatsen en heeft vrij veel ruimte in de kofferbak. Je zou de Mini Cooper Cabrio daarom ook prima mee kunnen nemen naar een zonovergoten vakantiebestemming, in het zuiden van Europa bijvoorbeeld.

Wil je een tweedehands Mini Cooper Cabrio kopen? Dat doe je hier voor minder dan 10.000 euro. Wil je de Mini Cooper Cabrio liever financial of private leasen? Hier lease je de Mini Cooper Cabrio voordelig en gemakkelijk.

4: Smart Roadster 

Smart Roadster 

Dat de Smart Roadster zo energiezuinig is, komt mede door zijn lage gewicht van slechts 790 kilogram. De Smart Roadster heeft een motor dat een kracht van 82 pk levert. Dit maakt de Smart Roadster niet de krachtigste cabrio ter wereld, al behoort hij wel tot een van de duurzaamste. De Smart Roadster verbruikt namelijk slechts 5,1 liter benzine per 100 kilometer.

De motor van de Smart Roadster beschikt over een 0,7 liter driecilinder, waarmee de cabriolet van Smart in 10,9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur kan optrekken. Het is duidelijk dat de Smart Roadster door zijn lage gewicht duidelijk inlevert op vermogen en kracht. Dat zorgt er natuurlijk wel voor dat deze cabrio extra zuinig rijdt.

In de Smart Roadster is ruimte voor twee personen en bagage. De Smart Roadster is dus een kleine en duurzame auto die voor nog geen 10.000 euro van jou is.

Wil je een tweedehands Smart Roadster kopen? Dat doe je hier voor minder dan 10.000 euro. Wil je de Smart Roadster liever financial of private leasen? Hier lease je de Smart Roadster voordelig en makkelijk.

5: Volkswagen Golf VII Cabrio 

Natuurlijk kunnen we de lijst niet eindigen zonder de Volkswagen Golf VII Cabrio te benoemen. Al decennialang maken cabrio’s van Volkswagen onderdeel uit van ons straatbeeld. Nu kun jij ook een zuinige cabrio van Volkswagen rijden.

De Volkswagen Golf VII Cabrio beschikt over een 1,2 liter TSI die een maximale snelheid van 188 kilometer per uur kan bereiken. De motor heeft een kracht van 105 pk en kan in 11,7 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur optrekken. Ondanks deze krachtige motor is de Volkswagen Golf VII Cabrio een zuinige auto. De Volkswagen Golf VII Cabrio verbruikt slechts 5,9 liter benzine per 100 kilometer.

Voor zowel grote als kleine gezinnen is de Volkswagen Golf VII Cabrio een oplossing. Met zijn 5 zitplaatsen en ruime kofferbak kan de Volkswagen Golf VII Cabrio als ideale vakantieauto dienen. Maar ook binnen de stad kun je de Volkswagen Golf VII Cabrio zonder moeite gebruiken. Zijn compacte formaat en efficiënte wendbaarheid maar de Volkswagen Golf VII Cabrio een geliefde cabriolet onder mensen die in de stad wonen.

Wil je een tweedehands Volkswagen Golf VII Cabrio kopen? Dat doe je hier voor minder dan 10.000 euro. Wil je de Volkswagen Golf VII Cabrio liever financial of private leasen? Hier lease je de Volkswagen Golf VII Cabrio voordelig en makkelijk.