Hoe verkoop je je Opel Corsa: Tips voor een snel verkoop.

Hoe verkoop je je Opel Corsa: Tips voor een snel verkoop.

Ben jij van plan om binnenkort je Opel Corsa te verkopen op een van de online marktplaatsen of bij een dealer? Lees dan goed de tips in dit artikel om jouw Corsa in de beste conditie tegen de beste prijs te kunnen aanbieden.

Jouw Opel Corsa snel en goed verkopen

Als je van plan bent om binnenkort je Opel Corsa te verkopen dan wil je natuurlijk de beste prijs ontvangen. Maar je wilt de verkoop ook zonder al te veel gedoe laten verlopen. Zorg daarom dat je een aantal van deze tips volgt zodat jouw Corsa in blakende conditie is tijdens de verkoop, waardoor je de beste deal kunt sluiten. Bedenk daarbij dat de beste deal niet altijd uitsluitend de hoogste prijs hoeft te zijn.

Technische controle

Alvorens het verkoopproces van je Corsa te starten is het verstandig om deze eerst eens door een erkend garagebedrijf te laten controleren. Dat is trouwens verstandig bij alle auto’s, niet alleen bij een Opel Corsa. Blijkt er uit deze controle dat er kleine technische problemen zijn, laat deze dan repareren, ook als deze niet direct problematisch zijn voor het functioneren van de auto. Lees vooral even wat je volgens autodoc.nl over de defecte koppelingssets  moet weten. Laat zeker de koppeling goed checken. Je wagen is wellicht al wat ouder en dan is de kans op vers leten koppeling zeer groot en dat valt een potentiele koper met kennis van zaken direct op. Ook bij een eventuele proefrit valt dit gemakkelijk op. Je wilt immers niet dat de koper later terug kan komen met een claim over verborgen gebreken. Mocht blijken dat deze toch aan vervanging toe zijn, dan kun je hier een koppelingsset voor opel corsa in de bron kopen.

Laat kleine uiterlijke schades herstellen

Het eerste dat een eventuele koper van jouw Opel Corsa zal doen is een rondje om de auto heenlopen om te zien of er schades zijn. Hoewel gebruikerssporen niet ongebruikelijk zijn bij een occasion, zal elk krasje of deukje toch een reden zijn om in de onderhandelingen de prijs naar beneden te praten, of is mogelijk zelfs een reden voor de koper om helemaal af te haken. Dat wil je voorkomen, dus laat alle uiterlijk zichtbare schades herstellen. Kies je voor smart repair om dit soort kleine gebruikerssporen weg te werken dan hoeft dat niet duur te zijn.

Goede foto’s

Plaats je je Opel Corsa te koop op een online marktplaats dan zijn goede foto’s zeer belangrijk. Eventuele kopers klikken op jouw auto als deze er op de foto’s goed uitziet komen pas met jou in contact als ze enthousiast worden van wat ze zien. Zorg daarom voor zeer goede foto’s, van buiten, maar zeker ook van binnen! Die kun je best zelf maken, maar let op een aantal zaken. Zorg bijvoorbeeld dat de foto’s zijn genomen bij daglicht en gebruik een neutrale achtergrond. Let er ook op dat er geen schitteringen op de foto’s zijn. Vanzelfsprekend ziet een pas gewassen, schone en van binnen opgeruimde auto er het beste uit!

Zelf verkopen of via een garage

Een ander aspect dat je nog in overweging moet nemen is of je je Opel Corsa helemaal zelf wilt verkopen en dus voor de allerhoogste prijs wilt gaan, of dat je de verkoop uit handen geeft aan een garage. Je zult dan een iets mindere prijs ontvangen, maar al het werk wordt jou wel uit handen genomen. Kies je voor zelf verkopen en je auto als zoekertje op internet te plaatsen dan zijn de bovenstaande tips absoluut essentieel volgens vroom.be over auto klaarmaken voor verkoop. Succes met de verkoop!