Even zonder auto? Kies voor een tijdelijk huurauto

Even zonder auto? Kies voor een tijdelijk huurauto

Op Tweedehandsauto.nl kun je zowel een auto kopen, maar ook je eigen auto verkopen. Nu loopt de verkoop van een auto en de aankoop van een andere auto niet altijd synchroon met elkaar. Heb jij lekker snel je auto verkocht voor een goede prijs, dan kan het zijn dat je nog even geen andere occasion hebt gevonden. Wat nu? In zo’n geval kun je met gerust hart tijdelijk een auto huren – en dat is vaak voordeliger dan je denkt – zo hoef je niet halsoverkop een andere auto te kopen en kun je rustig de tijd nemen om echt de beste occasion te vinden die je zoekt. Dit is zeker belangrijk wanneer je echt een specifiek merk en model auto zoekt; die laten soms even op zich wachten binnen de tweedehands automarkt. Neem dus even de tijd en huur gewoon tijdelijk een auto. Hoe dat werkt lees je hier.

Tijdelijk een auto huren, hoe werkt dat?

Een auto huren begint met vergelijken; door op een vergelijkingswebsite in te voeren van / tot welke datum je een auto wilt huren, zul je een overzicht krijgen van tientallen huurauto’s in de directe omgeving die beschikbaar zijn voor die specifieke tijd. Deze zijn direct te boeken. Het fijne is dat de zoekresultaten direct de verschillen en overeenkomsten aangeven per huurauto.

Verschillende opties bij de keuze van huurauto’s zijn onder andere:

  • Natuurlijk de prijs, deze wordt meestal getoond van de laagste naar de hoogste prijs, per week bijvoorbeeld. Onder de totaalprijs tref je altijd in kleine cijfers de dagprijs, let daar vooral op, zo krijg je een beter beeld van de precieze prijs.
  • Vanzelfsprekend het type auto: kies je voor een eenvoudige, maar comfortabele auto, of ga je voor een SUV? De prijs is mede gebaseerd op jouw keuze.
  • Welke borg er betaald moet worden (voor een huurauto betaal je altijd borg, wat je na correcte inlevering weer terug ontvangt). De hoogte van de borgsom kan verschillen per aanbieder.
  • De mate van verzekering, vaak geldt er een basisverzekering, maar bij sommige huurauto’s is een uitgebreide verzekering inbegrepen.
  • De kilometerprijs. Brandstof betaal je zelf; je rijdt weg met een volle tank en levert hem ook weer met volle tank in. Maar heb je in de tussentijd het aantal te rijden kilometers overschreden, dan kan het zijn dat je per extra gereden kilometer een meerprijs van bijvoorbeeld 0,25 cent per kilometer betaalt. En dat kan aantikken natuurlijk. Let hier dus ook vooral goed op.

Je ziet, er is veel mogelijk op gebied van autoverhuur. Heb jij echt maar even een aantal dagen, tot een paar weken een huurauto nodig, dan zul je zien dat de kosten erg meevallen. Je huurt al een huurauto vanaf circa 25 euro per dag. Duurdere modellen, zoals SUV’s kunnen wel oplopen tot zo’n 60 euro per dag of meer. Let natuurlijk wel op het aantal kilometers dat je van plan bent te gaan rijden. Stel lange ritten gewoon even uit totdat je weer over je eigen auto beschikt.