Een aantal tips om uw auto te beschermen tegen diefstal

Een aantal tips om uw auto te beschermen tegen diefstal

Autodiefstal is een veel voorkomend probleem in Nederland. Elk jaar worden er duizenden auto’s gestolen. Zo werden er in het afgelopen jaar bijna 6.000 auto’s gestolen in Nederland. Echter is dit wel een daling van 2% ten opzichte van het jaar daarvoor (2022). In deze blog leest u meer over hoe u uw auto beschermt tegen autodiefstal.

Parkeer uw auto op een veilige plek

Het parkeren van een auto op een veilige plek kan de kans op autodiefstal of inbraak al erg verminderen. Zo is het parkeren van uw auto op een drukke plek waar veel auto’s staan of waar veel mensen lopen een goede tip. Ook zijn plekken die verlicht zijn een aanrader om uw auto te parkeren. Dieven moeten natuurlijk niet gezien worden en dat gaat moeilijk wanneer uw auto op een verlichte plek staat en/of een plek waar het druk is.

Bescherming tegen moderne autodiefstal

Moderne autodiefstal wordt vaak gepleegd op de nieuwere auto’s. Dieven kunnen tegenwoordig contact maken met uw sleutel door middel van bepaalde technologie en hiermee uw sleutel als het ware kopiëren. Met deze kopie kunnen zij uw auto ontgrendelen en starten. Dit is tegenwoordig tegen te gaan met een Keyless protector, dit is beschikbaar bij Klassealarm.

Neem uw waardevolle spullen mee

Wanneer uw waardevolle spullen open en bloot in de auto liggen zijn dieven eerder geneigd om een inbraakpoging te doen in uw auto. Dieven hebben snel een raampje ingetikt waardoor ze er met uw waardevolle spullen vandoor kunnen gaan. Verberg uw waardevolle spullen dus of neem het mee naar de plek waar u naartoe gaat. Verschillende auto’s hebben ook een melding in het dashboard dat aangeeft om waardevolle spullen mee te nemen.

Stuurslot

Op sommige auto’s zit al een intern stuurslot, deze wordt geactiveerd wanneer u uw stuur een klein beetje draait wanneer de sleutel uit het contact is. Ook zijn externe stuursloten beschikbaar, dit zijn sloten die u zelf kunt installeren. Deze bevestigt u aan uw stuur waardoor het stuur niet gebruikt kan worden. Een extern stuurslot valt erg op, dus hiermee kunt u autodieven ook afschrikken.

Alarmsysteem

Overweeg een alarmsysteem aan te schaffen. Standaard zit er een startonderbreker op auto’s vanaf 1998, dit behoort tot een klasse 1 alarm. Echter zijn er nog 4 andere klassen waarmee u uw auto kunt beveiligen. Als u uw auto optimaal wilt beveiligen raden wij een klasse 5 alarm aan. Wanneer er een inbraakpoging wordt gedaan op uw auto, gaat er een sirene af en wordt dit direct gemeld bij een meldkamer. Lukt het de dieven toch om uw auto te stelen? Dan wordt de auto door het alarmsysteem getraceerd waardoor uw auto makkelijk op te sporen is.