De voordelen van een occasion leasen

De voordelen van een occasion leasen

Loop jij al een tijdje met het idee om een auto te gaan leasen, dan is de kans vrij groot dat je nog niet hebt nagedacht over het leasen van een occasion. Logisch ook, aangezien we bij het leasen van een auto meestal denken aan een nieuwe auto. Toch is het ook eens goed om te kijken welke opties er zijn als het gaat om een auto van een paar jaar oud. Wat we namelijk vaak zien, is dat je door te kiezen voor een model van een paar jaar oud, je voor hetzelfde geld een soortgelijke auto hebt, maar dan met veel meer opties. Omdat de voordelen lang niet bij iedereen bekend zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Een occasion leasen is betaalbaar

Het leasen van een auto is voor veel mensen een flinke som geld. Helemaal wanneer je ervoor kiest om een nieuwe auto te leasen. Je hebt dan weliswaar het voordeel dat je niet direct een enorm bedrag hoeft uit te geven, maar je zit wel gedurende een langere periode aan een flink bedrag vast. Kies je voor een auto die een paar jaar oud is en de nodige kilometers op de teller heeft, dan wordt het vaak een stuk interessanter. Kijken we bijvoorbeeld naar het verschil tussen een Volkswagen Polo occasion leasen uit 2019 of een nieuw model uit 2023, dan kan het verschil maandelijks al snel oplopen tot wel 250 tot 300 euro, afhankelijk van de eventuele opties, duur van het contract en het aantal kilometers dat je maakt. Daarbij komt ook dat de auto uit 2019 vaak van veel meer opties is voorzien, die bij een nieuw model allemaal optioneel zijn.

Geen zorgen over onderhoud en reparatie

Wanneer je de keuze maakt om een auto aan te schaffen die al een paar jaar oud is, dan bestaat de kans dat je op termijn toe bent aan wat serieuze reparaties. Zo dienen bepaalde onderdelen bijvoorbeeld bij een x aantal kilometers te worden vervangen en is ook een stuk onderhoud belangrijk om je auto goed en vooral ook veilig te houden. Kies je ervoor om een occasion te leasen, dan hoef je je ook deze kosten in ieder geval geen zorgen te maken. Op het moment  dat je een leasecontract afsluit, heb je namelijk de keuze om te kiezen voor een operational lease, wat inhoudt dat je voor een vast bedrag per maand ook volledig wordt ontzien in onderhoud, reparatie en verzekering. De enige kosten die je dan zelf nog betaalt, zijn de kosten voor het laden of tanken en in het geval van een ongeluk of schade, een eigen risico.

Geen risico op een lage restwaarde

Op het moment dat je een auto koopt en ermee de garage uitrijdt, wordt er wel eens gekscherend gezegd dat je auto direct een stuk minder waard is. In de basis is dit natuurlijk ook het geval. Doordat je auto niet alleen ouder wordt, maar ook de nodige kilometers op de teller zal krijgen gaandeweg de jaren dat je ermee rijdt, zal de waarde alleen maar minder worden. Kies je ervoor om een auto te leasen, dan is dit in ieder geval iets waar jij je geen zorgen over hoeft te maken. Is je leasecontract ten einde, dan lever je de auto gewoon in bij