De beste autoverzekering voor een tweedehands auto afsluiten?

De beste autoverzekering voor een tweedehands auto afsluiten?

Heb je een tweedehands auto gekocht? Dan ben je wettelijk verplicht om direct een autoverzekering af te sluiten met minimaal WA-dekking. Waar moet je op letten bij het afsluiten van een autoverzekering voor een tweedehands auto? En wat is de beste autoverzekering voor een tweedehands auto?

Welke autoverzekering voor een tweedehands auto afsluiten?

Net als bij een autoverzekering voor een nieuwe auto heb jij bij een autoverzekering voor een tweedehands auto de keuze uit een WA-verzekering, een WA-plus-verzekering of een All Risk autoverzekering. Een WA-verzekering dekt alleen schade die jij aan andere weggebruikers toebrengt, maar dekt niet je eigen schade. Een WA-Extra of WA-plus autoverzekering dekt ook schade door diefstal, brand, natuurgeweld, schade aan ruiten en een aanrijding met dieren.

Bij een all risk autoverzekering vergoedt jouw verzekeraar de schade en verhaalt die weer op de veroorzaker, mits die schuld heeft. Ook schade die je zelf veroorzaakt hebt, wordt met een allrisk-verzekering vergoed, tenzij je dronken was of onder invloed van drugs.

De beste autoverzekeringen voor een tweedehands auto

Moneyview onderzocht in augustus 2021 de beste autoverzekeringen en keek naar premie en kwaliteit van de polisvoorwaarden. Bij all risk autoverzekeringen gingen de vijf sterren voor polisvoorwaarden naar Inshared Autoverzekering, de Autoverzekering Royaal van Aegon en de ABN Amro autoverzekering. Deze drie autoverzekeringen kwamen ook bij de Consumentenbond in april 2021 als beste uit de test. Bij het onderdeel prijs gingen de hoogste scores bij Moneyview naar Inshared, ABN Amro en ANWB.

Heb je liever een beperkt casco verzekering voor je tweedehands auto, dan vind je volgens Moneyview in 2021 de beste polisvoorwaarden bij Inshared, OHRA en ABN Amro. De beperkt casco autoverzekering van ABN Amro kwam in april 2021 bij de Consumentenbond als beste uit de test, onder meer vanwege de gunstige uitkering bij nieuwe en tweedehands auto’s.

Volstaat een WA-verzekering voor je tweedehands auto, dan zijn de beste autoverzekeringen qua voorwaarden af te sluiten bij Inshared, HEMA en Allianz Direct. De WA-verzekeringen van OHRA , SNS en Vereniging Eigen Huis kregen van Moneyview 5 sterren voor prijs. Bij de Consumentenbond kwamen de WA-verzekeringen van Inshared en HEMA als beste uit de test in april 2021.

Welke waarde keert je autoverzekering voor een tweedehands auto uit?

Belangrijk aspect om bij een autoverzekering voor een tweedehands auto op te letten, is welke waarde je uitgekeerd krijgt bij total loss. Dat is vooral belangrijk als je een jonge occasion hebt gekocht.

Bij nieuwe auto’s krijg je tot een bepaalde tijd na aankoop bij total loss de nieuwwaarde vergoed. Je kunt dan weer een nieuwe auto terug kopen. Vaak geldt zo’n autoverzekering met nieuwwaarderegeling voor een jaar, maar soms ook langer. Dat verschilt per verzekeraar. Meestal is het zo dat een langere nieuwwaarderegeling meer premie kost. Vergelijk autoverzekeringen dus niet alleen op prijs, maar ook op polisvoorwaarden. Vraag offertes op bij onder meer OHRA, FBTO, Univé Budgetverzekering, Nationale Nederlanden en Verzekeruzelf. Vergelijk ook bij Independer als je een autoverzekering voor een tweedehands auto zoekt. Vergelijk autoverzekeringen op premie en polisvoorwaarden.

Bron