De 6 beste SUV’s voor het gezin

De 6 beste SUV’s voor het gezin

Op zoek naar een SUV voor het gezin? Maar weet je nog niet welke SUV je wilt kopen of leasen? Geen zorgen, want wij vertellen je graag wat de 6 beste SUV’s voor de hele familie zijn. Aan het einde leggen we je uit of je een SUV voor het gezin beter kunt leasen of kopen.

1. Audi Q5 

audi-q5

Niet schrikken, want in deze lijst hebben we ook auto’s met een lagere prijsklasse staan. Toch wilden we graag beginnen met de duurste auto in deze lijst. De Audi Q5 is een stoere SUV met een dynamisch en gestroomlijnd exterieur. Heb je het geld, dan raden we je de Audi Q5 écht aan wanneer je een SUV voor het gezin zoekt.

De Audi Q5 is ook met een aantal plug-in hybride versies beschikbaar. De krachtige en duurzame elektromotor brengt je hele gezin veilig op de eindbestemming.

Wil je de Audi Q5 kopen? Dan moet je rekening houden met een prijs van 67.000 euro. Je kunt de Audi Q5 ook leasen. Verder in ons artikel vertellen we je daar meer over.

2. BMW X3 

bmw-x3

De BMW X3 is goedkoper dan de Audi Q5 maar blijft een ideale SUV voor de hele familie. Deze ruime auto kan tot 5 personen vervoeren en heeft een ruime bagageruimte. Daarom is de BMW X3 een geschikte auto voor langeafstand vakanties met het hele gezin.

Ook is de BMW X3 een duurzame en zuinige auto. De BMW X3 rijdt dynamisch en rustig, wat de rit voor zowel de bestuurder als de overige gezinsleden erg comfortabel maakt.

Wil je de BMW X3 kopen? Dan moet je rekening houden met een prijs van 60.000 euro. Je kunt de BMW X3 ook leasen. Verder in ons artikel vertellen we je daar meer over.

3. Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq

Je zou de Skoda Kodiaq alleen al kunnen rijden om zijn lage prijs. De Skoda Kodiaq is namelijk een van de goedkoopste SUV’s voor het gezin die je in deze lijst gaat tegenkomen. Natuurlijk, je merkt dat de auto kwalitatief minder is dan een BMW X3, maar de Skoda Kodiaq doet zeker niet onder voor deze prijs.

De Skoda Kodiaq is een stevige auto met een dynamisch exterieur. Je kunt vrij veel bagage en tot 7 personen in deze ruime auto vervoeren. Dat maakt deze auto een ware SUV voor het gezin.

Wil je de Skoda Kodiaq kopen? Dan moet je rekening houden met een prijs van 35.000 euro. Je kunt de Skoda Kodiaq ook leasen. Verder in ons artikel vertellen we je daar meer over.

4. Mercedes-Benz GLC 

Mercedes-Benz GLC 

Wie wil er nu niet in een Mercedes rijden? Ondanks dat de Mercedes-Benz GLC in een hogere prijsklasse valt, kan deze wat ons betreft niet ontbreken in deze lijst. Zowel het exterieur als het interieur straalt luxe en comfort uit. Dat merk je ook wanneer je in deze auto rijdt. Het is mogelijk om tot 5 personen met de Mercedes-Benz GLC te vervoeren. In de achterbak is genoeg ruimte voor veel bagage. Een ideale SUV om met het gezin mee op vakantie te gaan!

Wil je de Mercedes-Benz GLC kopen? Dan moet je rekening houden met een prijs van 62.000 euro. Je kunt de Mercedes-Benz GLC ook leasen. Verder in ons artikel vertellen we je daar meer over.

5. Seat Tarraco

Seat Tarraco

Met de Seat Tarraco kun je 7 personen vervoeren, en dat maakt de Seat Tarraco een ideale SUV voor het gezin. Dan is er ook nog plek voor bagage, want de Seat Tarraco is niet alleen mooi, maar ook een ruimte auto.

Je kunt de Seat Tarraco met een benzine- of dieselmotor krijgen. Helaas is de Seat Tarraco niet beschikbaar in hybride of elektrische variant, wat deze SUV van Volkswagen Group minder duurzaam maakt.

Wil je de Seat Tarraco kopen? Dan moet je rekening houden met een prijs van 41.000 euro. Je kunt de Seat Tarraco ook leasen. Verder in ons artikel vertellen we je daar meer over.

6. Kia Sorento 

Kia Sorento 

De afgelopen jaren is Kia een steeds populairder automerk geworden. Waar veel mensen het eerst nog een ‘saai’ automerk vonden, lijkt het erop dat meer en meer mensen de auto’s van Kia mooi vinden. Dat geldt ook voor de Kia Sorento: een mooie SUV voor het hele gezin. Je kunt namelijk 7 personen vervoeren met deze SUV van het Koreaanse Kia.

Niet alleen het exterieur, maar ook het interieur ziet er modern en strak uit. De Kia Sorento is dus echt een lust voor het oog. Helaas is de Kia Sorento minder zuinig dan je zou hopen. Ondanks dat het een hybride model is, verbruikt de Kia Sorento nog redelijk wat brandstof.

Wil je de Kia Sorento kopen? Dan moet je rekening houden met een prijs van 44.000 euro. Je kunt de Kia Sorento ook leasen. Verder in ons artikel vertellen we je daar meer over.

SUV voor gezin leasen of kopen? 

Misschien ben je een auto tegengekomen die je graag wilt rijden. Dan rest slechts één vraag: kun je de SUV beter kopen of leasen? Voor beide valt wat te zeggen.

Het kopen van een SUV kost veel geld. Je moet namelijk in één keer een groot bedrag op tafel leggen. Dat wordt anders wanneer je een tweedehands SUV voor het gezin koopt. Zo’n occasion is goedkoper dan een nieuwe SUV. Maar ook ben je veel kosten kwijt aan belasting, verzekering, onderhoud, pechhulp en keuringen. Het voordeel is dat jij de bezitter van de auto bent, en je de auto kunt doorverkopen.

Het voordeel van een SUV leasen is dat de leasemaatschappij alle kosten betaalt, en jij slechts een klein maandelijks bedrag betaalt. Het nadeel is dat je geen eigenaar van de auto bent en je de SUV aan het einde van het leasetermijn weer moet inleveren. Dat is anders in het geval van een financial lease. Dan ben je de eigenaar van de SUV wanneer de leasetermijn is verstreken. Natuurlijk is een financial lease duurder dan een private lease.