De 5e generatie Nissan 350z kopen

De 5e generatie Nissan 350z kopen

De Nissan 350z is een echte sportwagen. Deze Japanse auto is compact, heeft achterwielaandrijving, een scherpe en krachtige motor met een comfortabel interieur. Als klap op de vuurpijl wordt de auto voor een betaalbare prijs verkocht. Een tweedehands Nissan 350z is nog aantrekkelijker geprijsd.

Een korte geschiedenis van de Nissan 350z

Deze auto is de 5e generatie auto’s die door Nissan onder de “Z” -klasse wordt geproduceerd. Het maakte zijn eerste uitstapje op de markt in 2003. Nissan lanceerde de 350z op de Noord-Amerikaanse markt met een achterstand ten opzichte van andere concurrerende merken. In voorgaande jaren had Nissan het in Noord-Amerika niet goed gedaan na het uitbrengen van een paar auto’s die niet van de beste kwaliteit waren.

Duidelijk is dat met dat de Nissan 350z de 300ZX succesvol is vervangen. Deze sportauto maakte een heleboel goed. De 350z werd tot en met 2009 geproduceerd door Nissan. De auto blijf je tot op de dag van vandaag veel zien. De auto heeft een trouwe fanbase. Niet alleen vanwege de uitstekende prijs / kwaliteitverhouding, maar ook omdat de auto makkelijk te tunen is.

Een tweedehands 350z is eenvoudig te vinden, de roulatiegraad is hoog. Er rijden vaak jonge rijders mee, die na verloop van tijd de auto weer inruilen of verkopen op zoek naar een andere sportieve tweedehands auto.

De meest recente updates in de Nissan 350z

Van 2003 tot 2008 bleef Nissan de 350z produceren, maar ze deden dat in twee versies. De Roadster-versie bleef in productie tot 2008, evenals een bijgewerkte Coupé-versie in 2009. De Coupé heeft vijf versies: de Base-, Performance-, Enthusiast-, Touring- en Track-versies. De Roadster had alleen de Touring- en de Enthusiast-versie.

De krachtige V6-motor van de Nissan 350z

De V6-motor van de Nissan 350z produceert 287 pk met een koppel van 274 nm, waarbij het vermogen naar de achterwielen wordt overgebracht met behulp van een automatische vijfversnellingsbak of een handgeschakelde zes versnellingsbak. Er werden minimale wijzigingen aangebracht aan de motor totdat de autofabrikant een bijgewerkt 350z-model uitbracht om de 35ste verjaardag van zijn oprichting in 2005 te vieren. Er waren ook bijgewerkte V6-motorversies voor de versies van 2006 en 2007. De nieuwe updates hebben nieuwe functies zoals snelheidsafhankelijke besturing, schokdempers, grotere remmen en nieuwe kleurwijzigingen.

Conclusie

Je kunt via tweedehandsauto.nl eenvoudig een tweedehands Nissan 350z kopen. Zorg er wel voor dat je de juiste versie koopt. Er zitten namelijk nogal wat kwaliteitsverschillen in de verschillende bouwjaren. Houd er rekening mee dat de prijs van de Coupé iets hoger zal zijn vanwege de meer ge-update opties en accessoires.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *