De 5 beste Toyota stationwagens 

De 5 beste Toyota stationwagens 

Toyota is een automerk dat we al jaren op de Nederlandse wegen zien rondrijden. Niet gek, want Toyota wordt door veel mensen als een betrouwbaar automerk gezien. Je kunt een Toyota rijden wanneer je deze voor zakelijke doeleinden gebruikt, al is deze natuurlijk ook geschikt voor het hele gezin. Dat geldt vooral voor de Toyota stationwagens. Laten we eens gaan kijken naar de 5 beste Toyota stationwagens.

Toyota Corolla Touring Sports 

We beginnen deze lijst met de Corolla Touring Sports. Dit is een ideale stationwagen voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en duurzame auto. Het is namelijk een zelfopladende hybride auto die er ook nog eens mooi uit ziet. De Corolla Touring Sports is niet voor niks de best verkochte auto van Toyota.

Het interieur is modern en voorzien van de laatste technologische snufjes. Ook de buitenkant ziet er modern en gestroomlijnd uit. Maar nog belangrijker: de auto is veilig. Dit maakt de Corolla Touring Sports een ideale gezinsauto.

Je kunt 4 personen in deze auto vervoeren. Dan hebben we het nog niet over de grote en ruime bagageruimte gehad. Het is ook mogelijk om de achterbank naar voren de klappen zodat je meer bagage kunt vervoeren. Je kunt de achterklep openen door jouw voet onder de achterbumper te bewegen. Hier zit namelijk een sensor.

Er zijn twee verschillende modellen beschikbaar. De Corolla Touring Sports 1.8 Hybrid is een automaat met 2-wiel-aandrijving en verbruikt 4.5 liter per 100 kilometer. Dit model stoot 102 g/km CO2 uit, en is hiermee erg duurzaam. De Corolla Touring Sports 2.0 Hybrid verbruikt 5.2 liter brandstof per 100 kilometer en stoot 119 g/km CO2 uit. Je kunt zelf de motor kiezen. Daarom zijn deze modellen in een Dynamic, GR-Sport, Executive, GR-Sport PLUS, TREK, Business Plus en Business GR-Sport uitvoering verkrijgbaar.

Toyota Auris Touring Sports 

Helaas wordt de Toyota Auris Touring Sports niet meer Toyota uitgegeven, al kun je de Toyota Auris Touring Sports nog steeds als tweedehands auto of occasion kopen. Het design van de Toyota Auris Touring Sports is tijdloos. Dat geldt voor zowel het interieur als het exterieur.

In Europa is de Toyota Auris Touring Sports ontzettend populair. Dat komt niet alleen door het mooie en sportieve design, maar ook door de praktische bruikbaarheid. Je kunt 4 personen vervoeren en hebt veel bagageruimte.

De auto is voorzien van een zuinige 1.8 Hybride motor. De auto heeft een motorinhoud van 1,798 cc en kan 27,8 kilometer op één liter benzine rijden. Omdat de auto is voorzien van een hybride motor kun je de Toyota Auris Touring Sports als een bovengemiddeld energiezuinige auto zien. De auto is daarnaast ook voorzien van parkeersysteem, rijstrooksensor, antiblokkeersysteem (ABS) en anti slip control.

Toyota Avensis Wagon 

De Toyota Avensis Wagon is net als de overige Toyota-auto’s in deze lijst erg energiezuinig. In deze stationwagen kun je 4 personen en veel bagage vervoeren. De Toyota Avensis Wagon is namelijk voorzien van een ruime kofferbak. Je hebt de mogelijkheid om de achterbank in te klappen om meer ruimte voor bagage te creëren. De Toyota Avensis Wagon is voorzien van cruise control, regensensor en elektrische ramen.

Is er dan geen nadeel te bedenken voor de Toyota Avensis Wagon? Jawel. De auto is namelijk niet als hybride variant beschikbaar. Helaas heeft Toyota zo’n model nooit uitgegeven. Dat maakt de Toyota Avensis Wagon minder zuinig dan de Auris of Corolla, al is de Toyota Avensis Wagon nog steeds bovengemiddeld zuinig, wanneer we deze met de gemiddelde andere stationwagen vergelijken.

De Toyota Avensis Wagon verbruikt 6,6 liter benzine per 100 kilometer. Sommige varianten zijn voorzien van dakrails en elektrisch inklapbare buitenspiegels. Ook zien we Toyota Avensis Wagons die van elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels zijn voorzien.

Over het algemeen is de Toyota Avensis Wagon een vrij goedkope stationwagen van Toyota. Dat geldt voor zowel het private leasen van de Toyota Avensis Wagon als het financial leasen van de Toyota Avensis Wagon. Je kunt de Toyota Avensis Wagon natuurlijk ook tweedehands kopen. Dit maakt de Toyota Avensis Wagon een perfecte stationwagen voor mensen met een beperkt budget.

Toyota Verso 

Is de Toyota Verso een geschikte stationwagen? In onze ogen wel! Deze ruime auto van Toyota kan 4 mensen vervoeren en heeft een ruime kofferbak. Het is zelfs mogelijk om de Toyota Verso met 7 zitplaatsen te kopen of leasen. Ook beschikt de Toyota Verso over een krachtige motor die weinig geluid maakt. Een ideale auto voor mensen die van een rustige en stille rit houden.

Helaas is de Toyota Verso niet in hybride variant beschikbaar. Dit maakt de Toyota Verso ook een minder energiezuinige auto dan de Auris of Corolla. Daarbij is de Toyota Verso minder sportief dan de meeste andere Toyota auto’s.

De Toyota Verso is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar:

  • Toyota Verso 1.6 Comfort verbruikt 6,8 liter benzine per 100 kilometer;  
  • Toyota Verso 1.8 Comfort verbruikt 6 liter benzine per 100 kilometer;
  • Toyota Verso 1.6 Dynamic verbruikt 6,7 liter benzine per 100 kilometer;
  • Toyota Verso 1.8 Dynamic verbruikt 6,5 liter benzine per 100 kilometer;
  • Toyota Verso 1.6 Aspiration verbruikt 6,8 liter benzine per 100 kilometer;
  • Toyota Verso 1.8 Sol verbruikt 7,7 liter benzine per 100 kilometer;
  • Toyota Verso 1.8 Business verbruikt 6,8 liter benzine per 100 kilometer.

Het is helaas niet mogelijk om de Toyota Verso nieuw te kopen. Je kunt de Toyota Verso wel tweedehands kopen, al is het ook mogelijk om de Toyota Verso te leasen (zowel private als financial lease mogelijk).

Toyota RAV4 

Toyota-RAV4 

De Toyota RAV4 is een echte energiezuinige gezinsauto die in verschillende varianten verkrijgbaar is. Deze ruime auto kan 4 personen vervoeren en heeft een ruime kofferbak. Daarom zou de Toyota RAV4 een ideale auto voor op vakantie kunnen zijn. Veel gezinnen hebben de Toyota RAV4 al als hun favoriete stationwagen verkozen.

Je kunt de Toyota RAV4 in de volgende varianten krijgen:

  • Toyota RAV4 2.0 VVT-iE rijdt op benzine, is handgeschakeld en voorzien van 2-wiel-aandrijving. Deze variant verbruikt 7 liter benzine per 100 kilometer en stoot 157 g/km CO2 uit.
  • Toyota RAV4 2.5 Hybrid (218pk) is een hybride auto, automaat en voorzien van 2-wiel-aandrijving. Deze variant verbruikt 5,3 liter benzine per 100 kilometer en stoot 126 g/km CO2 uit.
  • Toyota RAV4 2.5 Hybrid (222pk) is een hybride auto, automaat en voorzien van 4-wiel-aandrijving. Deze variant verbruikt 5,8 liter benzine per 100 kilometer en stoot 131 g/km CO2 uit.

Deze varianten zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Je kunt de Toyota RAV4 in de volgende uitvoeringen kopen of leasen: Comfort, Active, Dynamic, Style, Business, Business Plus.

Het voordeel van de Toyota RAV4 is dat de auto erg energiezuinig is en nog steeds door Toyota geproduceerd wordt. Je kunt de Toyota RAV4 dus nieuw kopen, al is het ook mogelijk om de Toyota RAV4 tweedehands te kopen. Je kunt niet alleen een Toyota RAV4 occasion kopen, maar ook een Toyota RAV4 leasen (zowel private lease als financial lease).