Auto poetsen: 5 fouten om te vermijden

Auto poetsen: 5 fouten om te vermijden

Het is echt belangrijk om je auto regelmatig schoon te maken. Je auto zal er niet alleen mooi uit komen te zien, maar het beschermt ook de lak, zorgt ervoor dat de sensoren goed blijven werken, en dat je koplampen schoon zijn zodat andere bestuurders je beter kunnen zien. Schoonmaken lijkt misschien simpel, maar er zijn een paar veelgemaakte foutjes die je kunt maken zonder dat je het doorhebt. Dat is jammer, want je steekt er tijd en moeite in, en je wilt natuurlijk het beste voor je auto. In dit artikel geeft HG je een overzicht van deze veelgemaakte fouten, zodat jij ze in ieder geval kunt vermijden!

Auto wassen in direct zonlicht

Het kan best verleidelijk zijn om je auto te wassen terwijl de zon lekker schijnt, maar eigenlijk is dat geen goed idee. De warmte van de zon zorgt ervoor dat je schoonmaakmiddelen veel te snel drogen. Hierdoor krijg je strepen en vlekken op je auto en die zijn echt lastig weg te krijgen. Sterker nog, ze kunnen zelfs de lak van je auto beschadigen. Doe dat dus niet!

De verkeerde schoonmaakproducten

Een heleboel mensen pakken voor het schoonmaken van hun auto gewoon huishoudelijke schoonmakers zoals allesreiniger of afwasmiddel. Maar dat is eigenlijk niet zo’n goed idee. Die spullen zijn namelijk best wel slecht voor de lak van je auto en kunnen die beschadigen. Het is veel beter om speciale auto poets middelen te gebruiken die gemaakt zijn om je auto veilig en goed schoon te maken.

Onderkant als laatste schoonmaken

Je zou misschien denken dat je het beste kunt beginnen met het schoonmaken van de onderkant van je auto, omdat die het viest is. Maar eigenlijk kun je beter andersom werken. Begin bovenaan en werk dan naar beneden toe. Op die manier zorg je ervoor dat al het vuil en de modder van de onderkant niet op de al schone delen terechtkomen.

Gebruik van een spons

Het lijkt misschien een goed idee om een spons te gebruiken voor het wassen van je auto, maar dat is het eigenlijk niet. Sponzen kunnen namelijk vuil en zand vasthouden, en dat kan weer krasjes op je auto maken. Je kunt beter een microfiber washandschoen gebruiken. Die houdt het vuil niet vast aan het oppervlak, waardoor je veel minder kans hebt op krassen tijdens het schoonmaken.

Slechte voorbereiding van vuil verwijderen

Het is een goed idee om eerst het grootste vuil eraf te spoelen. Je kunt hiervoor een hogedrukreiniger of gewoon een tuinslang gebruiken. Ga niet meteen met een doek of spons over het vuil wrijven, want dat kan krassen op je auto veroorzaken. En als je een hogedrukreiniger gebruikt, let er dan op dat je niet te dichtbij komt. Houd een veilige afstand aan om te voorkomen dat de krachtige straal de lak van je auto beschadigt. Met deze tips zul je al een beter resultaat bereiken!