Een auto kopen – Waar moet je op letten?

Een auto kopen – Waar moet je op letten?

Een auto kopen neemt soms meer tijd in beslag dan we willen. We willen zeker weten dat we de juiste keuze maken, want er komt veel geld bij kijken. Het onderzoeken van de verschillende mogelijkheden begint bij de keuze tussen een nieuwe of tweedehands auto. Tweedehandsauto.nl maakt het kopen van een auto een stuk makkelijker, want hier vind je het beste occasionaanbod van Nederland en België.

Auto kopen 

Of je nu op zoek bent naar een elektrische, benzine, diesel of hybride: een nieuwe auto kopen kost altijd veel geld. Het voordeel is dat een nieuwe auto geen schade of gebreken heeft. Ook ontvang je nog garantie van de fabrikant. Mocht er iets mis zijn, kun je altijd bij de verkoper terecht. Dat maakt het aantrekkelijk om voor een nieuwe auto te gaan. Toch zitten er ook een aantal nadelen aan het kopen van een nieuwe auto.

Zo hoor je vaak dat een auto meteen in waarde daalt zodra je de garage uitrijdt. Dat is helaas waar. Een auto is minder waard wanneer deze meerdere eigenaren heeft gehad. Je kunt natuurlijk een goedkope auto kopen, maar het kan soms nóg voordeliger zijn om een auto te leasen of tweedehands auto te kopen.

Tweedehands auto kopen 

Het aanbod tweedehands auto’s en bedrijfswagens is gigantisch en dus betaal je fors minder voor een occasion. Een gebruikte auto hoeft niet altijd oud te zijn. Er zijn genoeg occasions op de markt die pas sinds een paar jaar in gebruik zijn genomen. In veel gevallen zie je niet dat de auto al meerdere eigenaren heeft gehad. 

Je vindt ook genoeg milieuvriendelijke auto’s op de tweedehands automarkt, zoals hybride stadsauto’s en elektrische gezinsauto’s

Wat je eisen zijn of hoe groot je budget ook is, bij een marktplaats als Tweedehandsauto.nl vind je de auto die je zoekt. Zet voor jezelf op een rijtje wat je wilt en gebruik onze zoekfunctie om de auto te vinden die aan al jouw wensen voldoet. Zo vind je kleine stadsauto’s, hatchbacks, stationwagons, grote gezinsauto’s, cabrio’s en SUV’s van verschillende automerken. Er zit dus altijd wel een auto tussen die aan jouw eisen voldoet.

Voordelen tweedehandsauto

Je betaalt vaak minder voor een occasion die je van een particulier koopt dan van een garagebedrijf. Het nadeel is dat een particulier je geen garantie biedt. Daarom is het belangrijk om op een aantal zaken te letten voordat je de occasion besluit te kopen.

Neem de geschiedenis van de auto altijd goed door. Let op het aantal voorgaande eigenaren, de specificaties van de auto, de kilometerstand en de waardering van de verkoper. De betekenis van deze gegevens zijn natuurlijk geheel afhankelijk van de soort auto. Een oude oldtimer met een hoge kilometerstand is natuurlijk niet iets om van op te kijken.

Ben je van plan om een elektrische auto te kopen? Dan kan het geen kwaad om onderzoek te doen naar de levensduur van de accu, zodat je kunt inschatten wanneer je deze moet vervangen.

lease-auto