3 onbekende merken tweedehands auto’s

3 onbekende merken tweedehands auto’s

Iedereen kent de reguliere automerken zoals Citroën, Volkswagen, Mercedes of Honda. Er zijn echter interessante automerken waar veel mensen nog niet van gehoord hebben. Op tweedehandsauto.nl laten wij je kennis maken met deze pareltjes. Zoek je een bijzonder, onbekend merk tweedehands auto? In dit artikel bespreken wij drie onbekende merken tweedehands auto’s die bij ons verkrijgbaar zijn.

1. Nederlandse tweedehands auto’s: Donkervoort

Het eerste onbekende automerk heet Donkervoort. Uit de naam kan je wellicht al afleiden dat de fabrikant van dit merk van Nederlandse bodem is. In 1978 bracht Joop Donkervoort zijn levenslange obsessie voor sportwagens naar een nieuw niveau. Hij ontwierp zijn allereerste sportwagen die de toepasselijke naam Donkervoort kreeg.

Joop Donkervoort zocht naar de combinatie tussen de ultieme zintuiglijke rijervaring en het unieke niveau van rijzuiverheid. Hij wilde dat er een ongekende en intense band zou ontstaan tussen de bestuurder en zijn auto. Met zijn eerste Donkervoort slaagde hij direct in die missie. Zijn eerste sportwagen was namelijk een ultra-lichtgewicht waarbij comfort en betrouwbaarheid werden gecombineerd met sportieve kwaliteiten en praktische bruikbaarheid. Met deze creatie vestigde hij zijn naam niet alleen nationaal, maar ook internationaal.

Op onze website bieden wij verscheidene tweedehands auto’s van Donkervoort aan zoals de Donkervoort D8 210E in nieuwstaat. Deze sportwagen in de kleur grijs uit bouwjaar 2005 beschikt over 2 deuren. Deze occasion heeft 4 cilinders en 5 versnellingen waarmee je een topsnelheid tot maar liefst 235 kilometer per uur kunt behalen. De Donkervoort behoort vanaf nu niet meer tot een onbekend merk tweedehands auto’s. Neem gauw een kijkje in ons aanbod.

2. Landwind, tweedehands auto’s uit China

Landwind klinkt eveneens Nederlands, maar toch is dat niet het geval. Dit Chinese automerk is eigendom van Jiangling Motor Holding. Landwind kende geen gemakkelijke start en werd continu tegengewerkt door zijn zakenpartners Ford en Isuzu. Desondanks bracht het bedrijf in 2002 de eerste Landwind-modellen op de markt. Helaas werd het project daarna door tegenstand van Ford uiteindelijk alsnog stopgezet. Het bedrijf liet zich niet uit het veld slaan, want in november 2004 werd het merk opnieuw gelanceerd. Het assortiment van Landwind bestaat uit SUV’s, cross-overs, minivans en sedans.

Bij ons vind je de Landwind CV9 1.6 COMFORT – LPG-G3 tweedehands auto die geschikt is tot 6 personen. Deze scherp geprijsde vijfdeurs occasion verkeert in nette staat. Met deze koop krijg je “veel auto” voor jouw geld! De Landwind mag dan ook niet ontbreken in de top 3 van onbekende merken tweedehands auto’s.

3. Trabant

De laatste van de drie onbekende merken tweedehands auto’s betreft de Trabant. De Oost-Duitse autofabriek VEB Sachsenring Automobilwerk Zwickau in Zwickau had een serie modellen op de markt gebracht waarvoor het geen naam had bedacht. Deze auto werd aanvankelijk slechts onder zijn typeaanduiding verkocht. Daarom kwam men op het idee om een prijsvraag voor de nieuwe naam uit te schrijven.

Zo werd in 1957 de naam Trabant geboren. Enerzijds betekent deze naam ”maatje” aangezien de auto als een lid van de familie werd gezien. Anderzijds verwijst Trabant naar Erdtrabant wat satelliet betekent. Het automerk stond symbool voor het Oost-Duitsland dat meeging in de technologische vooruitgang die in 1957 resulteerde in de eerste sateliet voor de toenmalige Sovjet-Unie.

De Trabant 601 S M0525 is een mooie occasion die exclusief op tweedehandsauto.nl verkrijgbaar is. Deze stationwagen en tevens prachtige oldtimer van bouwjaar 1989 heeft de kleur baby blauw, gecombineerd met een bruin interieur. Deze auto van Oost-Duitse makelij is uiterst geschikt voor een toekomstige eigenaar die op zoek is naar een tweedehands auto die geschiedenis ademt. Ben je op zoek naar een bijzondere occasion dan hoef je niet verder te kijken.

Op zoek naar bekende tweedehands auto’s?

Naast deze 3 onbekende merken tweedehands auto’s vind je natuurlijk ook een bijzondere collectie bekende occasions. Bekijk snel het aanbod op onze website!